Sayfalar

Satıcının Ölümü – Death Of A Salesman (1985)


Kitap : Satıcının Ölümü
Yazar : Arthur Miller
Yayınevi : Mitos Boyut Yayınları
Basım Tarihi : 2002
Sayfa Sayısı : 240
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Death Of A Salesman
Writer : Arthur Miller
Publisher : Dramatists Play Service
Publish Date : 1980
Dimensions : 6.9 x 4.2 x 0.5 inches
.
.
Konu: Pulitzer Ödülü almış, başyapıtı olarak kabul edilen Satıcının Ölümü adlı oyunu, başarılı olmadan insana yaşama hakkı tanımayan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki acımasız kapitalist düzenin güçlü bir eleştirisidir.

Oyun, ülkedeki bu yarışma düzeninde yarışmaya ayak uyduramayan, yanılsamalar içinde kendini aldatan yaşlı bir satıcının, düzenin insani olmayan, kaskatı sert koşulları ve toplumun sahte değerleri karşısında, ailesi için kendini kurban edişinin, trajik öyküsünü anlatır. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Satıcının Ölümü – Death Of A Salesman (1985)
.
Yönetmen : Volker Schlöndorff
Senaryo : Arthur Miller
.
Oyuncular : Dustin Hoffman - Willy Loman, Kate Reid - Linda Loman, John Malkovich - Biff Loman, Stephen Lang - Harold Loman, Charles Durning – Charley, Jon Polito – Howard, Linda Kozlowski - Miss Forsythe
.
Konu : Willy Loman adlı karakterin trajik hikayesini anlatır. Geçmiş hayatı ve şimdiki hayatı birbirine karışmıştır. Savaş sonrası ekonomideki değişiklikler hayatını fazlasıyla değiştirir. Geçmişe dair olaylarla ilgili halüsinasyonlar görmeye başlar. Sonunda ölmesinin hayatta kalmasından daha çok işe yarayacağını karar verir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder