Sayfalar

Frida (2002)


Kitap : Frida
Yazar : Hayden Herrera
Yayınevi : Bilgi Yayınları
Sayfa Sayısı : 592
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Frida
Writer : Hayden Herrera
Publisher : Harper Perennial
Publish Date : 2002
Pages: 528
Dimensions : 6.1 x 1.4 x 9.2 inches
.
.
Konu: Frida Kahlo hiç tartışmasız yirminci yüzyılın en önemli kadın ressamlarından biridir. Özgün oto-portreleri, asi yaratılışı, fırtınalı aşkları, çektiği acılar, sıradışı yaşamı ve sanatı onu tüm dünyada benzersiz kılmıştır. Picasso'nun, "Onun yaptığı portreleri resmetme yeteneğine sahip değilim" diyerek andığı bu son derece hayat dolu ve zeki kadının çarpıcı kişiliği, kısa yaşamına sığdırdığı iki yüze yakın tablosuna da yansımıştır. Meksika Devrimi sırasında Mexico City'de geçen çocukluğu... On sekiz yaşındayken sakat kalmasına neden olan korkunç kaza... Ünlü duvar ressamı Diego Rivera'yla fırtınalı evliliği... Leon Trotsky ve Isamu Noguchi gibi erkeklerle yaşadığı tutkulu aşklar... Rivera aracılığıyla Komünist Parti'yle kurduğu ilişki... Politik bilinçle beslenen benzersiz yetenek ve yirminci yüzyıl resim sanatına vurulmuş bir damga... (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Frida (2002)
.
Yönetmen : Julie Taymor
Senaryo : Hayden Herrera , Clancy Sigal , Anna Thomas
.
Oyuncular : Salma Hayek - Frida Kahlo, Mía Maestro - Cristina Kahlo, Amelia Zapata – Maid, Alejandro Usigli – Professor, Diego Luna - Alejandro 'Alex', Alfred Molina - Diego Rivera, Lucia Bravo - Auditorium Model, Valeria Golino - Lupe Marín, Patricia Reyes Spíndola - Matilde Kahlo, Loló Navarro – Nanny, Geoffrey Rush - Leon Trotsky, Antonio Banderas - David Alfaro Siqueiros, Edward Norton - Nelson Rockefeller, Didi Conn – Waitress, Saffron Burrows - Gracie
.
Konu : Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun yaşam öyküsünün anlatıldğı film, genç yaşta geçirdiği, dehşet dolu trafik kazasıyla açılıyor. Yol göstericisi ve kocası olan Diego Riviera ile arasındaki karmaşık ilişki, Leon Trotsky’le arasındaki yasak ve tartışmaya yol açan olaylar, kadınlarla arasındaki romantik ve provokatif karmaşa içinde Frida Kahlo, politik, sanatsal ve seksüel anlamda bir devrimci olarak cesur ve anlaşılması güç bir yaşam sürdü.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder