Sayfalar

Atlara Fısıldayan Adam – The Horse Whisperer (1998)


Kitap : Atlara Fısıldayan Adam
Yazar : Nicholas Evans
Yayınevi : Butik
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı : 488
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Horse Whisperer
Writer : Nicholas Evans
Publisher : Bantam Press
Publish Date : 1995
Dimensions : 8.1 x 5.7 x 1.1 inches
.
.
Konu: "Bazen teslim olmak gibi görünen şey teslim olmak değildir. Bu, kalplerimizde ne olduğuyla ilgilidir. Hayatın nasıl olduğunu açıkça görmek, onu kabul etmek, nasıl bir acı içinde olursak olalım ona sadık olmaktır. Çünkü ona sadık olmamanın acısı çok daha büyüktür. Eğer acı varsa hisler de var demektir. Ve eğer hisler varsa umut ta vardır..." (Tanıtım Bülteninden)

Kızı arkadaşıyla beraber at üstündeyken kaza geçiren bir anne ve kaza sonrası hem arkadaşını hem sağ bacağını kaybederek bir nevi travma geçiren geçiren bir çocuğu atlarla tedavi eden bir adamın öyküsü. Geçirdikleri zaman içinde anne aşkın ne olduğunu yeniden keşfedecek. Kızı,  kazadan ağır yaralı olarak kurtulan atıyla beraber yaşadığı acılara göğüs germenin bir yolunu bulmaya çalışacak. (Fatma Betül SALMAN)
.

Film : Atlara Fısıldayan Adam – The Horse Whisperer (1998)
.
Yönetmen : Robert Redford
Senaryo : Eric Roth
.
Oyuncular : Robert Redford - Tom Booker, Kristin Scott Thomas - Annie MacLean, Sam Neill - Robert MacLean, Dianne Wiest - Diane Booker, Scarlett Johansson - Grace MacLean, Chris Cooper - Frank Booker, Cherry Jones - Liz Hammond, Stephen Pearlman - David Gottschalk, Kate Bosworth - Judith
.
Konu : 14 yaşındaki kızı Grace'in, çok sevdiği atının sırtındayken kaza geçirmesi üzerine, bir dergi editörü olan annesi Annie, kızının kaderinin atıyla ayrılamaz biçimde bağlantılı olduğunu fark eder ve Atlara Fısıldayan Adamlar olarak bilinen sorunlu atları tedavi etmeleriyle tanınan at uzmanı seyislerden birini bulabilmek amacıyla bir kampanya düzenler. Sonunda Tom Booker adlı bir seyisin Montana'da bu işi yaptığını ve çalışmalarıyla adeta efsaneleştiğini öğrenir. Bunun üzerine kızı Grace ile Pilgrim adlı atını yanına aldığı gibi karavanıyla Montana'ya doğru yola çıkar. Tom Booker, bu kaza sonucunda darmadağın olan hayatları kurtarmak için çaba gösterirken şefkatli at bakıcısıyla kızın annesi arasında sevgi çiçekleri filizlenmeye başlayacak ve bunun sonucunda hem harika hem de trajik sonuçlara yol açacak bir aşk doğacaktır.
.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder