Sayfalar

Brooklyn (2015)


Kitap : Brooklyn
Yazar : Colm Toibin
Yayınevi : Everest Yayınları
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı : 280
Boyutları : 13.5x19.5 cm
.
.
Book: Brooklyn
Writer : Colm Toibin
Publisher : Scribner
Publish Date : 2010
Pages: 262
Dimensions : 5.2 x 0.6 x 8 inches
.
.
Konu: 50’lerin İrlanda’sının bir taşra kasabasında, birçok genç kız gibi Eilis Lacey için de imkânlar kısıtlıdır. Ablası ona Amerika’ya göç etme imkânı yarattığında, Eilis ailesini, arkadaşlarını ve geçmişini ardında bırakarak gitmesi gerektiğini hisseder.
Brooklyn’de kalabalık bir evde oda tutan Eilis, katlandığı fedakârlığın yavaş yavaş farkına varır. Evinden uzakta, sıla hasreti içindeki genç kadın, yılmak yerine her gün adım adım yeni hayatına alışır, arkadaşlıklar kurar, kendine bir gelecek yaratır. Gelgelelim İrlanda’dan gelen bir haberle hayatı alt üst olacak, sorumlulukları ile arzuları arasında neredeyse trajik boyutta bir ikilem yaşayacaktır. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Brooklyn (2015)
.
Yönetmen : John Crowley
Senaryo : Nick Hornby , Colm Tóibín
.
Oyuncular : Jim Broadbent - Father Flood, Nora-Jane Noone – Sheila, Eva Birthistle – Georgina, Brid Brennan - Miss Kelly, Ellen David - Mrs. Fiorello, Jenn Murray – Dolores, Eve Macklin – Diana, Paulino Nunes - Mr. Fiorello, Saoirse Ronan - Eilis Lacey, Domhnall Gleeson - Jim Farrell, Michael Zegen – Maurizio, Emory Cohen – Tony, Mary O'Driscoll - Miss McAdam, Julie Walters - Mrs. Kehoe, Eileen O'Higgins – Nancy, Emily Bett Rickards - Patty
.
Konu : Genç bir İrlandalı kadın olan Eilis Lacey, ABD'nin sunduğu imkanlara kapılarak annesini de geride bırakmak pahasına ABD'ye, New York'a göç eder. Burada ilk başlarda büyük bir vatan hasreti çekse de burada tanıştığı Tony ile olan aşkı ona her şeyi unutturur. Ancak İrlanda'yı tekrar ziyaret etmesi gerekecektir, burada tanıştığı Jim de onu etkilemeyi başaracaktır. Eilis'in iki ülke, iki çok farklı yaşam tarzı ve iki aşk arasında bir seçim yapması gerekecektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder