Sayfalar

Saksı Olmanın Faydaları – The Perks of Being a Wallflower (2012)


Kitap : Saksı Olmanın Faydaları
Yazar : Stephen Chbosky
Yayınevi : Feniks Kitap
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı : 285
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Perks of Being a Wallflower
Writer : Stephen Chbosky
Publisher : MTV Books
Publish Date : 2012
Pages: 224
Dimensions : 5 x 0.4 x 7 inches
.
.
Konu: Saksı Olmanın Faydaları, lisenin meçhul arazisinde tuhaf bir yolculuk. İlk randevuların, aile dramlarının, yeni arkadaşların, seks, uyuşturucu ve Rocky Horror Picture Show'un dünyası. Büyümek diye adlandırılan bu kesif ve vahşi dünyanın lunapark treninde. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Saksı Olmanın Faydaları – The Perks of Being a Wallflower (2012)
.
Yönetmen : Stephen Chbosky
Senaryo : Stephen Chbosky
.
Oyuncular : Emma Watson – Sam, Nina Dobrev – Candace, Logan Lerman – Charlie, Paul Rudd – Bill, Ezra Miller – Patrick, Mae Whitman - Mary Elizabeth, Melanie Lynskey, Kate Walsh, Dylan McDermott, Johnny Simmons – Brad, Nicholas Braun – Derek, Reece Thompson – Craig, Julia Garner – Susan, Tony Amen, William Kania, Tom Savini - Mr. Callahan
.
Konu: Mektuplar aracılığıyla kimliği gizli bir şekilde anlatılan “Saksı Olmanın Faydaları”, 90'lı yıllarda lise birinci sınıf öğrencisi olan Charlie'nin hikayesini anlatmaktadır.

Duygusal ve utangaç olan Charlie, bir yandan değişen çevresini gözlemlerken bir yandan da en iyi arkadaşı Michael'ın yakın zamandaki intiharıyla uğraşmaktadır. İngilizce öğretmeni Bill, ona okuması için fazladan kitaplar vererek hayata katılmayı öğretmeye çalışır ve Bill'in çabaları Charlie'nin deneyimleriyle açığa çıkacaktır.

Hikaye boyunca Charlie; kendisini unutmasına sebep olan kötü bir çocuklukla, kürtaj, uyuşturucu ve seksle uğraşarak, eşcinsellik ve etrafındakilerin yargılarına maruz kalarak yaşama katılmaya çalışır.

Charlie çocukluğun basitliği ve yaklaşmakta olan gelecek fikri arasında sıkışıp kalmıştır, etrafındaki dünyayı izlemek ve ona katılmak arasında sıkışıp kalmıştır, arkadaşları ve ailesinin sorunlarının ortasında sıkışıp kalmıştır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder