Sayfalar

Brooklyn'e Son Çıkış – Last Exit to Brooklyn (1989)


Kitap : Brooklyn'e Son Çıkış
Yazar : Hubert Selby Jr.
Yayınevi : Ayrıntı Yayınları
Basım Tarihi : 2009
Sayfa Sayısı : 280
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Last Exit to Brooklyn
Writer : Hubert Selby Jr.
Publisher : Grove Press
Publish Date : 1994
Pages: 320
Dimensions : 0.8 x 5.5 x 8.2 inches
.
.
Konu: II. Dünya Savaşı sonrası, New York, Brooklyn'de serserilerin, uyuşturucu satıcıları ve bağımlılarının, ayyaşların, fahişelerin, travestilerin, eşcinsellerin ve işçilerin kuytuda kalan yaşamlarını yaşayanların ağzından anlatan Brooklyn'e Son Çıkış dünya edebiyatının köşe taşlarından biridir. Bu kitap, çekilen filmiyle, yarattığı tartışmalarıyla, İtalya ve İngiltere'de yasaklanması ve sansür yasalarının değişmesine yol açarak serbest kalmasıyla ve her şeyden önce edebiyata getirdiği yeni solukla kendi başına bir olay olmuştur. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Brooklyn'e Son Çıkış – Last Exit to Brooklyn (1989)
.
Yönetmen : Uli Edel
Senaryo : Desmond Nakano
.
Oyuncular : Stephen Lang - Harry Black, Jennifer Jason Leigh – Tralala, Burt Young - Big Joe, Peter Dobson – Vinnie, Jerry Orbach – Boyce, Stephen Baldwin – Sal, Jason Andrews – Tony, Sam Rockwell – Al, John Costelloe - Tommy
.
Konu: 1952'nin şiddet ve ahlaksızlıkla dolu Brooklyn sokaklarında geçen, sert, bir o kadar da güzel yapılmış bir film olan Last Exit To Brooklyn, yoksulluğun ve umutsuzluğun ortasındaki bir dünyanın dağılmış karakterlerinin hayatlarını anlatıyor. Tralala, aşk ihtimaliyle karşılaştığında kendi kendine zarar verme eğiliminde olan bir fahişedir. Georgette ve Regina çıkarcı travestilerdir. Harry ise geceleri karısını döven ve yasa dışı yollarla zimmetine para geçirirken homoseksüelliğini keşfeden bir ahlak polisidir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder