Sayfalar

Nerdesin be birader? – O Brother, Where Art Thou? (2000)


Kitap : Odysseia
Yazar : Homeros
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 1998
Sayfa Sayısı : 416
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Odysseia
Writer : Homer
Publisher : Penguin Classics
Publish Date : 1999
Pages: 560
Dimensions : 5.7 x 1.4 x 8.3 inches
.
.
Konu: Odysseia, bir tek kişinin, kral Odysseus'un öyküsüdür. Troya Savaşı biteli on yıla yaklaştığı halde İthaka Kralı Odysseus, yurduna dönememiştir. Yıllardır bir adada tutukludur. Tanrılar sonunda yurduna dönmesine izin verirler. Odysseia destanı, Odysseus'un on iki gemisi ve yoldaşlarıyla yola çıkışıyla başlar, üç yıl denizlerde sürünüp, bin bir tehlikeyi savuşturmasından sonra ve ancak yirmi yıl sonra yurduna ve karısına kavuşmasıyla biter. Odysseia uygarlığımızın ilk ve belki de en ölümsüz romanıdır. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Nerdesin be birader? – O Brother, Where Art Thou? (2000)
.
Yönetmen : Joel Coen , Ethan Coen
Senaryo : Joel Coen , Ethan Coen
.
Oyuncular : George Clooney – Everett, John Turturro – Pete, Tim Blake Nelson – Delmar, John Goodman - Big Dan Teague, Holly Hunter – Penny, Charles Durning - Pappy O Daniel, Michael Badalucco - George Nelson, Del Pentecost - Oğul O'Daniel, Wayne Duvall - Homer Stokes, Ray Mckinnon - Vernon T. Waldrip, Daniel von Bargen - Şerif Cooley, Royce D. Applegate - Boynuzlu Adam, Frank Collison - Wash Hogwallop, Musetta Vander – Siren, Billy W. Blackwell - Patron
.
Konu: Film 1930 larda hapisden kaçan 3 kafadarın radyoda şarkılarının meşhur olması ve bu arada valilik seçimlerinin olması ile gelişen olayları anlatan çılgın bir komedi macera filmi.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder