Sayfalar

Barajları Yıkanlar – The Dam Busters (1955)


Kitap : Barajları Yıkanlar
Yazar : Paul Brickhill
Yayınevi : Baskan Yayınları
Basım Tarihi : 1978
Sayfa Sayısı : 250
Boyutları : 11x19 cm
.
Kitap link : http://simurg.com.tr/
.
Book: The Dam Busters
Writer : Paul Brickhill
Publisher : Pan Books
Publish Date : 1999
Pages: 272
Dimensions : 5.1 x 7.8 x 0.7 inches
.
.
Konu: Film, 2.dünya savaşı 1943 yılında gerçekleşen Chastise operasyonu üzerinedir. Bu operasyonun amacı Alman'ların hidro elektronik santrallerini yıkmak ve Alman sanayisini sekteye uğratmaktı. Operasyonda Branes Wallis tarafından tasarlanan varil şeklindeki bombalar İngiliz RAF 617 Birliği tarafından Alman endüstrisine elektrik sağlayan Ruhr vadisindeki barajları patlatmak amacıyla kullanılmıştıır. Bombalar belli bir yükseklikten bırakıldıktan sonra su üzerinde sektikten sonra baraj duvarından suya düşüp su altında patlaması neticesinde duvarlarda ağır hasarlar veriyorlardı. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Barajları Yıkanlar – The Dam Busters (1955)
.
Yönetmen : Michael Anderson
Senaryo : R.C. Sheriff
.
Oyuncular : Richard Todd - Guy Gibson, Michael Redgrave - Doktor B. N. Wallis, Ursula Jeans - Bayan Wallis, Charles Carson – Doktor, Stanley Van Beers - Sör David Pye, Colin Tapley - Doktor W.H. Glanville, Frederick Lister - Komite Üyesi, John Fraser, David Morrell, Peter Arne, Patrick Mcgoohan
.
Konu : Yenilmez görünen ve gücünün doruklarındaki Nazi savaş makinesine, yıkıcı bir darbe indirmeyi amaçlayan Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Pataklama Operasyonu adı verilen çok gizli bombalama görevini planlamasını ve uygulamasını konu alıyor.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder