Sayfalar

Kadın Kokusu – Scent of a Woman (1992)


Kitap : Kadın Kokusu
Yazar : Giovanni Arpino
Yayınevi : Sonsuz Kitap
Basım Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı : 240
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Scent of a Woman
Writer : Giovanni Arpino
Publisher : Penguin Classic
Publish Date : 2011
Pages: 160
Dimensions : 5.1 x 0.4 x 7.8 inches
.
.
Konu: Elindeki bombanın patlaması sonucu kör olan ve ordudan emekliye ayrılan Fausto; dik duruşu, zekâsı ve sivri dili ile etrafındaki herkesi hem kendine hayran bırakıyor hem de onların arkalarına bile bakmadan kaçmalarına sebep oluyordu. Ta ki… Ona rastlayana kadar. Mantığın vücuda gelmiş hâli olan genç ile duyguların bekçisi Fausto uzun soluklu yolculukları boyunca, ikisinden biri pes edinceye kadar, savaşın ve dostluğun en saf hâlini yaşayacaklar. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Kadın Kokusu – Scent of a Woman (1992)
.
Yönetmen : Martin Brest
Senaryo : Giovanni Arpino , Bo Goldman
.
Oyuncular : Al Pacino - Yarbay Frank Slade, Chris Odonnell - Charlie Simms, James Rebhorn - Bay Trask, Gabrielle Anwar – Donna, Philip Seymour Hoffman – Gary, Richard Venture - W.R. Slade, Bradley Whitford – Randy, Rochelle Oliver – Gretchen, Margaret Eginton – Gail, Tom Riis Farrell – Garry, Nicholas Sadler - Harry Havemeyer, Todd Louiso - Trent Potter, Matt Smith - Jimmy Jameson, Gene Canfield – Manny, Frances Conroy - Christine Downes, Ron Eldard – Gore, Sally Murphy - Karen Rossi
.
Konu: Bir kolej öğrencisi olan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan kör bir adama, bir nevi "bebek bakıcılığı" yapmaya razı olur ama iş, umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slade'in hafta sonu için çok özel bir planı vardır. Bu plana yolculuk, kadınlar, iyi bir yemek, birinci sınıf şarap, limuzin ve ne yazık ki, bir de 45'lik dâhildir. İşin kötüsü, bunları yaparken Charlie'yi yanından ayırmaya da hiç niyeti yoktur.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder