Sayfalar

Büyük Balık – Big Fish (2003)


Kitap : Büyük Balık (Efsanevi Ölçülerde Bir Roman)
Yazar : Daniel Wallace
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
Basım Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı : 152
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Big Fish : A Novel of Mythic Proportions
Writer : Daniel Wallace
Publisher : Algonquin Books
Publish Date : 2012
Pages: 196
Dimensions : 5.5 x 0.6 x 8.2 inches
.
.
Konu: Edward Bloom çocukken herkesten hızlı koşar, okulu asla asmazdı. Büyüdüğünde birçok insanın hayatını kurtardı, devleri ehlileştirdi. Hayvanların dilinden anlardı, onlar da onu çok severdi. İnsanlarsa ona bayılırdı. Kadınlar ona tutulur, o da karşılık vermeden duramazdı. Üstelik anlatacak o kadar çok öyküsü vardı ki.

Şimdi hasta yatağında ölümü bekleyen Edward Bloom, yanı başındaki oğlu William'la hayatın anlamı üzerine konuşmak ya da ona nasihat etmek yerine bildiği fıkraları anlatıyor, hikâyeleriyle hayatına dair ipuçları veriyor. Büyük Balık, Edward Bloom'un, onu oğlunun gözünde dünyanın en sıradışı adamı haline getiren inanması güç olaylarla örülü yaşamöyküsü. Büyüleyici, tuhaf ve eğlenceli, efsanevi ölçülerde bir roman. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Büyük Balık – Big Fish (2003)
.
Yönetmen : Tim Burton
Senaryo : John August
.
Oyuncular : Ewan McGregor - Genç Ed Bloom, Albert Finney - Yetişkin Ed Bloom, Billy Crudup - Will Bloom, Jessica Lange - Yetişkin Sandra Bloom, Helena Bonham Carter - Jenny / Cadı, Alison Lohman - Genç Sandra Bloom, Robert Guillaume - Doktor Bennett, Marion Cotillard – Josephine, Matthew Mcgrory - Dev Karl, David Denman - Genç Don Price, Ada Tai – Ping, Missi Pyle – Mildred, Steve Buscemi - Norther Winslow, R. Keith Harris - Ed'in Babası, Miley Cyrus - Ruthie (Sekiz Yaş), Russell Hodgkinson – Çiftçi, Joanne Pankow - Hemşire
.
Konu: William, babası amansız bir hastalık nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, evine geri döner. Babasını yakından tanımak için, renkli bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar. Babasının, gençliğinde gezgin bir satıcıyken yaşadıkları bir bulmacanın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını en masalsı yönüyle zaferleri ve zaaflarıyla ortaya çıkaracaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder