Sayfalar

Heyecanlı Günler – Seven Days in May (1964)


Kitap : Mayısta Yedi Gün
Yazar : Charles W. Bailey II, Fletcher Knebel
Yayınevi : Zodyak Kitap
Basım Tarihi : 2014
Sayfa Sayısı : 424
Boyutları : 13x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Seven Days in May
Writer : Charles W. Bailey II, Fletcher Knebel
Publisher : Broadway
Publish Date : 1988
Pages: 372
Dimensions : 7 x 3.9 x 0.9 inches
.
.
Konu: ABD Başkanı, Sovyetlerle nükleer silahsızlanma konusunda bir anlaşma imzalar. Ama bu anlaşma Genelkurmay'da pek hoş karşılanmaz. Askerlere göre Sovyetler nükleer konusunda asla güvenilir bir ülke değildir.

Küçük ve son derece masum bir mesaj ortalığı birbirini katar. Mesajın anlamı korkunç bir olayın başlangıcını ortaya çıkarır. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları bir araya gelerek Başkanı bir darbeyle devirmenin hesaplarını yapar. Askerlere göre Başkan suç işleyen biridir ve indirilmelidir. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Heyecanlı Günler – Seven Days in May (1964)
.
Yönetmen : John Frankenheimer
Senaryo : Charles W. Bailey II
.
Oyuncular : Burt Lancaster - James Mattoon Scott, Kirk Douglas - Martin Casey, Fredric March - Jordan Lyman, Ava Gardner - Eleanor Holbrook, Edmond O'Brien - Raymond Clark, Martin Balsam - Paul Girard, Andrew Duggan - William Henderson, Hugh Marlowe - Harold McPherson, Whit Bissell - Frederick Prentice, Helen Kleeb - Esther Townsend, George Macready - Christopher Todd, Richard Anderson – Murdock, Bart Burns - Art Corwin
.
Konu : 1960'ların başında patlak veren SSCB ile ABD arasındaki "füze krizinin” ve ardından yaşanan “Kennedy Suikastinin” arkasında yatan Siyaset-Ordu çatışmasının eleştirel bir üslupla ele alan film soğuk savaşın ikilemlerini gözler önüne seriyor.
Genelkurmay Başkanı James Scott, Sovyetler Birliği ile imzalanan füze anlaşmasına sıkı bir muhalefet göstererek sürecin barışçıl yollarla çözüleceğine inanmayan bir askerdir. Yardımcısı Jiggs Casey ise aynı fikirde olmasına rağmen bu meselelerin çözümü için demokratik yöntemlerin kullanılması gerektiğine inanmaktadır ve Generalinin hükümeti devirme planını Başkan Jordan Lyman'a haber verir. Bu noktadan itibaren cunta ile oval ofis arasında gizli bir mücadele başlayacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder