Sayfalar

Kuyu – Holes (2003)


Kitap : Çukurlar
Yazar : Louis Sachar
Yayınevi : İletişim Yayıncılık
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 222
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Holes
Writer : Louis Sachar
Publisher : Yearling
Publish Date : 2000
Pages: 233
Dimensions : 5.2 x 0.7 x 7.6 inches
.
.
Konu: "Yeşil Göl Kampı'nda göl yoktur. Eskiden burada çok büyük bir göl varmış: Teksas'ın en büyük gölüymüş. Ama bu yüzlerce yıl önceymiş.
Şimdi ise sadece kuru, yavan bir arazi var."

Stanley Yelnats büyük bir lanetin etkisi altındaydı. Büyük büyük büyükbabası yıllar önce bir Çingene'den domuz çaldığı için lanetlenmişti ve bu lanet nesillerdir Yelnatsların yakasını bırakmıyordu… Bu yüzden Stanley, yine yanlış zamanda yanlış bir yerde bulunmuştu ve işlemediği bir suç için hüküm giymişti. Yargıç, "Ya hapse girersin ya da Yeşil Göl Kampı'na gidersin," dediğinde hiç düşünmedi… Tabii ki kampa gidecekti, zaten ne zamandır yaz tatilinde kampa gitmek için can atmıyor muydu? Ne var ki erkek çocuklarının "karakterlerini geliştirmeleri" için gönderildiği Yeşil Göl Kampı hiç beklediği gibi bir yer değildi… Görevli eline bir kürek tutuşturmuştu. Stanley'nin de tıpkı diğer çocuklar gibi, uçsuz bucaksız bu çölde, her gün bir buçuk metre derinliğinde ve genişliğinde bir çukur kazması gerekiyordu. Peki kurumuş bir gölün altında gömülü ne olabilirdi ki? Stanley çukur kazdıkça, bu suç ve ceza hikâyesindeki gerçeği ortaya çıkaracaktı. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Kuyu – Holes (2003)
.
Yönetmen : Andrew Davis
Senaryo : Louis Sachar
.
Oyuncular : Sigourney Weaver - Warden Walker, Jon Voight - Marion Sevillo, Tim Blake Nelson - Dr. Pendanski, Shia Labeouf - Stanley Yelnats IV., Khleo Thomas – Zero, Byron Cotton – Armpit, Brenden Jefferson - X-Ray, Max Kasch – Zigzag,
.
Konu: Stanley adında bir gencin Teksasta çölün ortasında kurulmuş bir ıslah evinde başından geçenleri ekrana taşıyor.

Bir gün Stanley'in başına sokakta, bir çift ayakkabı isabet eder. Polis ayakkabıları elinde görünce Stanley tutuklanıp, Green Lake Kampına gönderilir. Burası suçlu çocukların gönderildiği bir kamptır. Müdür gömülü bir hazinenin peşindedir ve bu nedenle çocuklara her gün çukur kazdırır.

Stanley kampta, Hector Zeroni adında bir çocukla arkadaş olur. Genç adam, kamptan kaçan arkadaşı Hector'un peşine düşer ve çölün ortasında olmalarına rağmen iki arkadaş buluşurlar.

Ona büyük-büyük dedesinin de haydut Kate Barlow tarafından çölde terkedildiğini fakat bir dağda 16 gün canlı kalabildiğini anlatır. O dağa tırmanırlar ve suyu bulurlar. Ardından da hazineyi...
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder