Sayfalar

The 100 (2014 -)


Kitap : The 100
Yazar : Kass Morgan
Yayınevi : GO!
Basım Tarihi : 2014
Sayfa Sayısı : 300
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The 100
Writer : Kass Morgan
Publisher : Little, Brown Books for Young Readers
Publish Date : 2014
Pages: 336
Dimensions : 5.5 x 1 x 8.2 inches
.
.
Konu: Yaşanan nükleer felaket dünyanın sonunu getirmiş, bu büyük felaketten sağ kurtulan insanlar 300 yıl boyunca Dünya'nın yörüngesindeki bir uzay gemisinde varlıklarını sürdürmüştür. Tükenmeye yüz tutan kaynaklarla koloniyi ayakta tutmaya çalışan yöneticiler, nüfusu kontrol altında tutmak için en sert tedbirleri almakta, hafif suçlar için bile idam cezası uygulanmaktadır. Öyle ki çocuk suçlular on sekiz yaşına geldiklerinde idam edilmektedir. Ama ölümlerini bekleyen bu gençlerin artık çok önemli bir görevi vardır. Gözden çıkarılmış genç suçlulardan oluşan 100 kişilik bir ekip, geçen zaman içinde yerleşime hazır hale gelip gelmediğini test etmek için Dünya'ya gönderilecektir. Koloninin geleceği, onların elindedir.

100 ekibi farklılıklarını, geçmiş hesaplaşmalarını bir kenara bırakıp birleşmeli ve bilinmezlerle dolu Dünya'da hayatta kalmaya çalışmalıdır. Ama ihanetler, sırlar, henüz bitmemiş ve yeni başlayan aşklar gün yüzüne çıktıkça bir arada kalmaları gittikçe zorlaşacaktır. (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : The 100 (2014 -)
.
Yönetmen : Dean White
Senaryo : Jason Rothenberg
.
Oyuncular : Eliza Taylor - Clarke Griffin, Paige Turco - Dr. Abigail Griffin, Thomas Mcdonell - Finn Collins, Marie Avgeropoulos – Octavia Blake, Bob Morley - Bellamy Blake, Devon Bostick - Jasper Jordan, Henry Ian Cusick - Councillor Marcus Kane, Lindsey Morgan - Raven Reyes, Ricky Whittle – Lincoln, Isaiah Washington - Chancellor Thelonious Jaha, Richard Harmon - John Murphy, Alessandro Juliani – Sinclair, Eve Harlow – Maya, Jarod Joseph – Miller, Genevieve Buechner – Fox, Dichen Lachman – Anya, Terry Chen - Commander Shumway, Chris Browning - Jake Griffin, Chelsey Reist – Harper, Kate Vernon - Diana Sydney, Christine Willes - Vera Kane, Joseph Gatt – Tristan, Rhys Ward – Atom, Izabela Vidovic – Charlotte, Catherine Lough Haggquist - Council Member #1, Hiro Kanagawa - Council Member #3, Artine Brown - Intimidating Guard, Valerie Tian – Girl, Primo Allon - Chief Guard, Reese Alexander – Guard, Teach Grant - Cuyler Ridley, Tanaya Beatty – Mel, Kelly Hu - Callie 'Cece' Cartwig,  Lilah Fitzgerald - Reese Lemkin, Olivia Steele-Falconer - Young Octavia, Monique Ganderton - Aurora Blake, Steve Talley – Wick, Saidah Arrika Ekulona – Nygel, Steve Bacic – Grounder, Victor Zinck Jr. – Dax, Jake Croker - Healthy Kid
.
Konu : 97 yıl önce nükleer Armageddon, Dünya’nın büyük bir kısmını yok etmiş, birçok medeniyeti çökertmiştir. Hayatta kalan 12 farklı ulustan, toplam 400 kişi ise dünyayı terk etmiştir. Yıllar içinde uzayda kaldıkları bu yerde 3 nesil yetişmiştir ve insan sayısı 4000′e ulaşmıştır. Bu gruplarda ölüm cezası ve nüfus kontrolü gibi sert uygulamalarla kurulan bir düzen vardır. Şimdi kaynakları tükenme noktasına gelmiştir ve bu 12 grup, bir araya gelip tekrar hayatta kalmanın yollarını aramaya başlarlar. Çözüm olarak elbette ki Dünya’ya dönmek akıllarına gelir fakat Dünya’nın halen yaşanabilir olup olmadığını bilmemektedirler. Bunu test etmek için de 100 adet mahkum genç insanı Dünya’ya gönderirler. Kimi uzayla bağını koparmak isteyen, kimi hükümetinin verdiği görevi yerine getirmek isteyen bu gençler arasında daha gelir gelmez gruplaşmalar, lider olma çabaları, sürtüşmeler başlar. Fakat onların aralarındaki bu farklılıkları aşmaları; bir yığın bilinmezlik ve tehlikeyle dolu olan yeryüzünde hayatta kalmaları için iş birliği yapmaları gerekmektedir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder