Sayfalar

Yarının Sınırında – Edge of Tomorrow (2014)


Kitap : Öldür Yeter
Yazar : Hiroshi Sakurazaka
Yayınevi : Akılçelen Kitaplar
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı : 216
Boyutları : 13x19 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: All You Need Is Kill
Writer : Hiroshi Sakurazaka
Publisher : Haikasoru
Publish Date : 2009
Pages: 230
Dimensions : 8 x 0.6 x 5.2 inches
.
.
Konu: Dünya, Taklitçiler olarak bilinen uzaylıların işgali altındadır. Bugüne kadar böylesine dehşetli bir mücadeleye girmemiş insanlığın kaderi ise Birleşik Savunma Ordusu'nun ellerinde… Savaşın soğuk yüzüyle hiç karşılaşmamış acemi bir asker olan Keyci Kiriya çarpışmalarda hayatını kaybeder ancak kendini aynı günün sabahında, aynı olayları yeniden yaşarken bulur; hem de tekrar tekrar. Bu sonsuz döngünün 158. seferinde ise gizemli bir müttefikten, Metal Ceketli Sürtük olarak bilinen kadın asker Rita Vrataski'den bir mesaj alır... Acaba bu kadın, Keyci'nin kurtuluşu mu yoksa son ölümü mü anlamına gelmektedir? (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Yarının Sınırında – Edge of Tomorrow (2014)
.
Yönetmen : Doug Liman
Senaryo : Hiroshi Sakurazaka , Dante Harper , Joby Harold , Alex Kurtzman , Christopher McQuarrie
.
Oyuncular : Tom Cruise         - Lt. Col. Bill Cage, Emily Blunt - Rita Vrataski, Jeremy Piven    - Col. Walter Marx, Bill Paxton, Lara Pulver  - Karen Lord, Chris St. Omer,
Tommy Campbell, Laurent Plancel, Madeleine Mantock - Julie, Jorge Leon Martinez, Natasha Goulden, Ronan Summers, Dragomir Mrsic, Charlotte Riley, Jonas Armstrong, Marianne Jean-Baptiste - Dr. Whittle, Franz Drameh, Lee Asquith-Coe  , Tony Way – Kimmel, Kick Gurry – Griff,
.
Konu : “Edge of Tomorrow/Yarının Sınırında”nın destansı aksiyonu, yeryüzündeki herhangi bir askeri birim tarafından alt edilmesi mümkün olmayan bir uzaylı ırkının yakın bir gelecekte Dünya’ya yaptığı acımasız saldırıyı konu alıyor.
Binbaşı William Cage intihar sayılabilecek bir göreve gayri resmi olarak atandığında hiç muharebe deneyimi bulunmayan bir subaydır. Birkaç dakika geçmeden öldürülen Cage, açıklanamaz bir şekilde, kendini bir zaman döngüsünün içinde bulur —bu döngü yüzünden, aynı şiddetli çarpışmayı tekrar tekrar yaşamak zoruna kalır ve tekrar tekrar ölür. Fakat Cage, yanında Özel Kuvvetler savaşçısı Rita Vrataski’yle birlikte, her çarpışmada düşmanlarıyla gitgide artan bir beceriyle savaşmayı başarır. Cage ve Rita’nın uzaylılarla bu savaşı, onları her seferde düşman ı yenmeye bir adım daha yaklaştırır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder