Sayfalar

Masumiyetin İntiharı – The Virgin Suicides (1999)


Kitap : Bakir İntiharlar
Yazar : Jeffrey Eugenides
Yayınevi : İnkılap Kitabevi
Basım Tarihi : 2007
Sayfa Sayısı : 208
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Virgin Suicides
Writer : Jeffrey Eugenides
Publisher : Picador
Publish Date : 2009
Pages: 243
Dimensions : 5.5 x 0.6 x 8.2 inches
.
.
Konu: Dünya, özellikle Amerika, 70'li yılların liberal akımların etkisi altında, bir kuşağa damgasını vuracak müzik ve diğer pek çok yeniliğin etkisiyle büyük bir değişimin eşiğindeyken, birbirinden güzel beş kız kardeşin peş peşe intiharı, belki de dönemin ısrarlı muhafazakâr eğilimlerinin, özgürlükler ülkesi Amerika'daki trajik bir sonucudur. Öğretmen bir babayla, dindar ev hanımı bir annenin orta sınıfın güvenli rahatlığında yetiştirdiği beş kızının, arkalarında neden intihar ettiklerine dair hiçbir açıklama bırakmadan yaşama karşı ölümü seçmeleri, o yılın intiharlar yılı olarak anılmasına sebep olur. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Masumiyetin İntiharı – The Virgin Suicides (1999)
.
Yönetmen : Sofia Coppola
Senaryo : Sofia Coppola
.
Oyuncular : James Woods - Bay Lisbon, Kathleen Turner - Bayan Lisbon, Kirsten Dunst - Lux Lisbon, Josh Hartnett – Trip, Michael Paré - Trip Fontaine, Scott Glenn - Father Moody, Danny Devito - Dr. Horniker, A.J. Cook - Mary Lisbon, Hayden Christensen - Joe Hill Conley
.
Konu : Bir grup genç, banliyönün en gizemli 5 kız kardeşi ile ilgilenmektedir böylece hem kendi cinselliklerini, hem de kadınlığın gizemlerini keşfederler. Lisbon kardeşler normal bir görünüm sunmaktalarsa da, aralarından birinin intihar etmesi tüm dikkatleri aileye çevirir. Katı Katolik ahlakını benimsemiş Lisbon ailesi kızlarının intiharı üzerine konuşmamakta, gerçekler bir sır olarak kalmaktadır. Olayları izleyen komşu ailelerin oğulları Lisbon kızlarının gizemini çözmeyi amaç edinirler. 
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder