Sayfalar

Batı Yakasının Hikâyesi – West Side Story (1961)


Kitap : Batı Yakasının Hikâyesi
Yazar : Arthur Laurents
Yayınevi : Papirüs Yayınları
Basım Tarihi : 1993
Sayfa Sayısı : 149
Boyutları : 13.5x19.5 cm
.
.
Book: West Side Story
Writer : Arthur Laurents
Publisher : Program Publishing Company
Publish Date : 1961
Dimensions : 11.8 x 8.6 x 0.2 inches
.
.
Konu: New York’un batı mahallelerinde yaşayan işçi sınıfına mensup ailelerin işsiz gençlerinin oluşturduğu “Jets” çetesi mahallelerindeki Porto Rikolu ailelerin çocuklarından oluşan “Sharks” çetesini istememektedir. Her iki çetenin gençleri sadece öyle olması gerektiğini düşündükleri için birbirlerinden nefret ederler. Oysa Amerika’nın her iki grubun gençlerine de pek iyiliği yoktur. Porto Rikolular göçmen oldukları için zaten “dışarıda”dırlar. Ama Amerikalı gençler de kapitalist sistemin baskılarıyla kendi mahallelerinde kafeslenmiş, ailelerinden bile destek göremeyen aylak ‘öteki’lerdir. Normal şartlarda birbirleriyle çok iyi arkadaş olabilecekken aidiyet ihtiyaçlarını ancak birbirlerinden, çeteleşerek karşılayabilen bu gençler enerji ve birikmiş nefretlerini birbirleriyle savaşarak boşaltabiliyorlar. Ancak Jets’in Riff’le beraber kurucusu olan eski lideri Tony, kendisini bunlardan bir nebze sıyırıp ‘uzlaşma’ yoluna gitmiş. Sharks lideri Bernardo’nun kızkardeşi masum  Maria’ya aşık olmasıyla yüzleşilen bu beklenmedik ‘kader ortaklığı’ iki çetenin mesuplarını da memnun etmeyip, aksine rahatsız eder. (http://birfilmsevdim.blogspot.com.tr/)
.

Film : Batı Yakasının Hikâyesi – West Side Story (1961)
. -
Yönetmen : Jerome Robbins , Robert Wise
Senaryo :   Arthur Laurents , Jerome Robbins
.
Oyuncular : Natalie Wood – Maria, Richard Beymer – Tony, Russ Tamblyn – Riff, Rita Moreno – Anita, George Chakiris – Bernardo, Simon Oakland – Schrank, Ned Glass – Doc, William Bramley – Krupke, Tucker Smith – Ice, Eliot Feld - Baby John, Bert Michaels – Snowboy, David Bean – Tiger, Robert Banas – Joyboy, Gina Trikonis – Graziella, Carole D'andrea – Velma, Jose De Vega – Chino, Jay Norman – Pepe, Gus Trikonis – Indio, Eddie Verso – Juano, Jaime Rogers – Loco, Larry Roquemore – Rocco, Robert E. Thompson – Luis, Nick Navarro – Toro, Rudy Del Campo – Campo, Andre Tayir – Chile, Yvonne Wilder – Yvonne, Suzie Kaye – Rosalia, Joanne Miya – Francisca, John Astin - Glad Hand, Priscilla Lopez – Çocuk, Penny Santon - Madam Lucia, Tony Mordente
.
Konu : Birbirine düşman iki sokak çetesi olan Köpekbalıkları ve Jetler'e mensup bir genç kız ile bir genç erkeğin aşkını ve kavuşamama hikayesi.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder