Sayfalar

Elveda Berlin – Tschick (2016)


Kitap : Yokuş Aşağı
Yazar : Wolfgang Herrndorf
Yayınevi : On8 Kitap
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı : 288
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Why We Took the Car
Writer : Wolfgang Herrndorf
Publisher : Andersen
Dimensions : 5.1 x 0.6 x 7.8 inches
.
.
Konu: İki genç, çalıntı bir Lada ve "Kafdağı"na yolculuk...

"İnsanın, otoban polisi karakolunda sidikli ve kanlı bir halde oturmuş, ebeveynine dair
sorular yanıtlaması da büyük ikramiye sayılmaz. Hatta işkence görmek işime bile gelirdi,
o zaman heyecanım için bir gerekçem olurdu hiç değilse. En iyisi çeneyi tutmak, demişti Çik. Ben de onunla aynı görüşteyim. Şimdi, yani artık zaten hiçbir şey fark etmedikten sonra."

Harita yok, pusula yok, yön tabelalarının hiçbir anlamı yok. Sadece önlerindeki yol var; nereye ulaştığını yalnızca onların bildiği. "Rus süprüntüsü" lakaplı Çik ve lakap bile takılmayacak kadar sıkıcı Maik, Berlin'den çalıntı bir Lada'yla yola çıkıyor. Aniden mi? Evet, aniden. Kaçacak bir şeyleri mi var? Belki de. Buğday tarlalarında, çöp dağlarının arasında, otobanda yol aldıkça dostluğun ne demek olduğunu da keşfetmeye başlayan Maik ile Çik'i, saflıkla arsızlığın iç içe geçtiği yolculuklarının sonunda, akıllarının ucundan bile geçmeyecek bir sahne bekliyor. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Elveda Berlin – Tschick (2016)
.
Yönetmen : Fatih Akın
Senaryo :   Lars Hubrich , Wolfgang Herrndorf , Hark Bohm
.
Oyuncular : Anand Batbileg - Andrej 'Tschick' Tschichatschow, Tristan Göbel - Maik Klingenberg, Nicole Mercedes Müller – Isa, Florian Wihstutz, Bella  - Florentine, Max Kluge – Hans, Sammy Scheuritzel - Patrick      
.
Konu : Zengin ve kopuk bir ailede büyüyen 14 yaşındaki Maik ile sınıfa yeni gelen göçmen Tschick’in sıra dışı dostluğu. Annesi rehabilitasyon merkezine yatırılmış ve babası da iş gezisinde olan Maik yaz tatilini tek başına geçirecektir. Ancak Tschick çalıntı bir arabayla kapısına gelince plansız programsız bir yolculuğa çıkarlar. Bu, Maik için hem kendini, hem de hayatı keşfedeceği bir macera olacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder