Sayfalar

Canavarın Çağrısı – A Monster Calls (2016)


Kitap : Canavarın Çağrısı
Yazar : Patrick Ness
Yayınevi : DeliDolu
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı :224
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: A Monster Calls
Writer : Patrick Ness
Publisher : Candlewick
Publish Date : 2013
Pages: 224
Dimensions : 6.4 x 0.6 x 8.2 inches
.
.
Konu: Conor, on üç yıllık hayatı boyunca karşısına çıkan en korkutucu gerçeğin üstesinden gelebilmek için cesaretini toplamak zorunda. Talihli ki, Canavar, Conor için geldi; ve ondan istediği tek şeyse, belki de bir insandan istenebilecek en tehlikeli şey: Gerçeğin ta kendisi. Oysa Conor gerçekle baş edemeyecek kadar çaresiz. O zaman birileri Conor'ı bir türlü kabullenmek istemediği duygularla yüzleştirmeli... (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Canavarın Çağrısı – A Monster Calls (2016)
.
Yönetmen : Juan Antonio Bayona
Senaryo : Patrick Ness
.
Oyuncular : Felicity Jones – Anne, Liam Neeson – Canavar, Sigourney Weaver – Büyük Anne, Toby Kebbell – Baba, Geraldine Chaplin – Baş Öğretmen, Max Gabbay – Steven, Lily-Rose Aslandogdu – Lily, James Melville – Harry, Jennifer Lim - Miss Kwan, Frida Palsson – Lily’nin Annesi, Lewis MacDougall - Conor
.
Konu : 12 yaşındaki Conor O’Malley canavarlar ve peri masallarının fantastik dünyasına kaçmak üzeredir. Annesinin hastalığı ile ilgilenen Conor, aynı zamanda pek sempatik olmayan büyükannesi ile zaman geçirmek zorundadır. Bulunduğu okul eğitimden uzak ve zorbalarla doludur. Conor’un babası ise ondan binlerce mil uzakta, Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleşmiştir. Çocuk bir rehberin hasretini çekmektedir. Conor, beklenmedik bir şekilde en olasılık dışı dostunu çağırmış bulunur. Bir gece saat tam 12.07 ‘de yatak odasının penceresinde beliren, 13 metrelik porsuk ağacı, o geceden sonra her akşam aynı saatte Conor ‘u ziyaret etmeye başlar. Canavarın anlatacağı hikâyeler vardır ve Conor’un bu hikâyeleri dinleyip kafasında canlandırması konusunda ısrarcıdır. Canavar bu hikâyeleri dinledikten sonra Conor’un kendi hikâyesini anlatmasını ister. Bu kadim, vahşi ve acımasız Canavar, Conor’un cesaret, inanç ve gerçeklik ile dolu yolculuğunda ona rehberlik eder.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder