Sayfalar

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?– Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)



Kitap : Harry Potter - Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?
Yazar : Newt Scamander
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı : 42
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Writer : Newt Scamander
Publisher : Bloomsbury
Publish Date : 2009
Dimensions : 5.1 x 0.4 x 7.8 inches
.
.
Konu: Ülkedeki hemen her büyücü evinde, Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar?'ın bir kopyası vardır. Şimdi, sadece kısıtlı bir süre için, Muggle'lar da Beşayak'ın nerede yaşadığını Pofyumak'ın ne yediğini ve niye Hırpı içsin diye dışarı süt bırakmanın iyi bir fikir olmadığını öğrenme fırsatına sahipler.

Bu kitabın satışından elde edilecek kazanç Comic Relief'e gidecek. Bu da kitabı alırken verdiğiniz liraların ve Galleon'ların, bir büyücünün gücünün çok ötesinde bir sihir yapacağı anlamına geliyor. Eğer bunun elinizi cebinize atmak için yeterli bir neden olmadığını düşünüyorsanız, tek dileğim, bir gün bir Mantikor'un saldırısına uğradığınızda yoldan geçen büyücülerin sizden daha hayırseverce davranmasıdır. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?– Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
.
Yönetmen : David Yates
Senaryo : J.K. Rowling
.
Oyuncular : Eddie Redmayne - Newt Scamander, Katherine Waterston – Porpentina, Dan Fogler – Jacob, Colin Farrell – Graves, Ezra Miller – Credence, Jenn Murray - Chastity, Alison Sudol – Queenie, Samantha Morton - Mary Lou, Ron Perlman – Gnarlack, Jon Voight - Sr Henry Shaw, Gemma Chan – Madame Ya Zou, Lucie Pohl - Secretary, Lasco Atkins – Pedestrian, Jason Newell – Sasquatch, Peter Breitmayer - Gilbert Bingley
.
Konu : 1926 yılında Newt Scamander’ın çok sayıdaki çeşitli sihirli yaratıkları bulmak ve belgelemek için küresel çapta gezisini tamamlamasının hemen ardından başlıyor. Kısa bir mola için New York’a gelen Scamander aslında oraya olaysız bir şekilde gelip gidebilirdi… eğer Jacob adındaki No-Maj (Amerikan İngilizce’sinde Muggle), yanlış yerde bir büyücülük vakası ve hem büyücülük hem de No-Maj dünyalarında sorun yaratabilecek, Newt’a ait fantastik canavarlardan bazıları kaçmış olmasaydı.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder