Sayfalar

Matrix – The Matrix (1999)


Kitap : Neuromancer
Yazar : William Gibson
Yayınevi : Altıkırkbeş Basın Yayın
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı : 380
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Neuromancer
Writer : William Gibson
Publisher : Ace
Publish Date : 2000
Pages: 288
Dimensions : 5.2 x 0.7 x 8.2 inches
.
.
Konu: Case eski işvereni sinir sistemini sakatlayana dek Siber uzaydaki en usta veri hırsızıdır. Yeni işvereniyle yapacağı anlaşmada sinir sistemini tedavi ettirecek, karşılığında ise güçlü bir yapay zekâyı yok etmesi gerekecektir.
.
.
.

Film : Matrix – The Matrix (1999)
.
Yönetmen : Larry Wachowski , Andy Wachowski
Senaryo : Larry Wachowski , Andy Wachowski
.
Oyuncular : Keanu Reeves – Neo, Laurence Fishburne – Morpheus, Carrie-Anne Moss – Trinity, Hugo Weaving - Ajan Smith, Gloria Foster – Oracle, Joe Pantoliano – Cypher, Marcus Chong – Tank, Julian Arahanga – Apoc, Matt Doran – Mouse, Belinda McClory – Switch,
.
Konu : Bilgisayar programcısı Thomas Anderson, Neo adını kullanan bir “hacker”dır. Neo, Matrix’i araştırırken Trinity vasıtasıyla Morpheus ile tanışır. Morpheus, bu dünyanın aslında sadece sanal bir dünya olduğunu Neo'ya gösterir. Matrix, gerçek dünyada robotların insanları bir pil olarak kullanarak yaşamlarını devam ettirmesini sağlayan bir sanal gerçekliktir. Neo ve Morpheus'un takımı, Matrix'i bir arada tutan ana yapıyı kırıp insanları bu sanal ortamdan kurtarmaya çalışacaklardır. Ancak bu arada başta Ajan Smith olmak üzere Ajanlar Neo ve arkadaşlarını engellemeye çalışacaklardır. Neo ve Trinity'nin arasında bir yakınlaşma başlayacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder