Sayfalar

Fransız Teğmenin Kadını - The French Lieutenant's Woman (1981)




Kitap : Fransız Teğmenin Kadını
Yazar : John Fowles
Yayınevi : Ayrıntı Yayınları
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı :480
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The French Lieutenant's Woman
Writer : John Fowles
Publisher : Back Bay Books
Publish Date : 1998
Pages: 467
Dimensions: 5.5 x 1.2 x 8.2 inches
.
.
Konu: “Kadınların "görev"lerinin boyun eğme ve çocuk yapmayla sınırlı olduğu bir dönemde, romanın kadın kahramanı Sarah, inanılmaz sezgi gücü, özgürlüğe olan tutkusu ve estetik olana duyduğu sevgiyle hemen romanın çekim merkezine yerleşiyor. Toplumsal kodları umursamaksızın sevmek neyi gerektiriyorsa onu yapmaktan kaçınmayan özgür bir kadın Sarah. Erkek kahraman Charles ise görmüş geçirmiş bir aristokrat; ama görmüş geçirmişlikle bir aristokrattan beklenenler arasındaki dengeyi tutturmakta zorlanan biri. Sarah'yla tanıştıktan sonra bu bıçak sırtındaki denge darmadağın olur. Charles, çağının toplumsal statüsünün, eş dost çevresinin talepleri ile yolu aşktan geçen Aşkınlık ve Sahicilik, tek kelimeyle Özgürlük arayışı arasında bir seçim yapmak zorunda kalır...” Orhan Pamuk (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Fransız Teğmenin Kadını - The French Lieutenant's Woman (1981)
.
Yönetmen : Karel Reisz
Senaryo : John Fowles, Harold Pinter
.
Oyuncular : Meryl Streep - Sarah / Anna, Jeremy Irons - Charles Henry Smithson, Hilton McRae – Sam, Emily Morgan – Mary, Charlotte Mitchell - Mrs. Tranter, Lynsey Baxter – Ernestina, Jean Faulds – Cook, Peter Vaughan - Bay Freeman, Liz Smith - Bayan Fairley, Leo McKern - Dr. Grogan, Richard Griffiths - Sir Tom
.
Konu : 19. yüzyıl İngiltere’sinde geçen bir film çevrilmektedir. Evlenmek üzere olan Charles bir biyologtur ve kimsesiz olan Sarah’a aşık olur. Ama Sarah’ın melankolik durumu onu tutkulu ama kısa bir ilişkiden  sonra terk etmesine neden olur. Sarah ve Charles karakterlerini oynayan Anna ve Mike, filmin çekimi sırasında karakterlerinin paralelinde bir ilişki içine girerler.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder