Sayfalar

Hiroşima Sevgilim - Hiroshima Mon Amour (1959)




Kitap : Hiroşima Sevgilim
Yazar : Marguerite Duras
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı :112
Boyut: 13 x 19.5 cm
.
.
Book: Hiroshima Mon Amour
Writer : Marguerite Duras
Publisher : Grove Press
Publish Date : 1994
Pages: 112
Dimensions: 5.8 x 0.3 x 8.2 inches
.
.
Konu: Unutmak, unutamamak, özlemek, tutku, savaş ve acı... Bir kadın, bir erkek, ayrı ülkelerde iki farklı kent, tek bir gece ve iki farklı geçmişe yazılan bir aşk ve ölüm şiiri Hiroşima Sevgilim. Japon bir mimarla, teması barış olan bir film çekimi için Japonya’ya gelen Fransız aktristin tutkulu aşkını anlatan film, bir yandan da insan belleğinin sorgulandığı en yetkin çalışmalardan biri olarak kabul edilir. Bireyin dünyasını altüst etmiş bir aşk ya da toplumun hafızasına kazınmış savaş zamanla silikleşen, güç bela anımsanan bir hatıraya dönüşmeye, kişileri ya da kitleleri etkileyen trajediler olmaktan çıkıp tarih sahnesindeki binlerce olaydan biri olmaya mı mahkûmdur? (Tanıtım Bülteni)
.

Film : Hiroşima Sevgilim - Hiroshima Mon Amour (1959)
.
Yönetmen : Alain Resnais
Senaryo : Marguerite Duras
.
Oyuncular : Emmanuelle Riva - Elle (as Emmanuele Riva), Eiji Okada – Lui, Stella Dassas – Mother, Pierre Barbaud – Father, Bernard Fresson – Alman Sevgili
.
Konu : Yıl 1959. Hiroşima’ya atılan bombanın ardından barışla ilgili çekilen bir filmde oynayan Emmanuelle Riva , Hiroşima’da kalan son iki gecesini Lui ile geçirir. İkisinin mutlu bir evlilikleri olmasına rağmen birbirlerine aşık olurlar. Eiji, Emmanuelle’nin kısa zaman içinde ülkesi olan Fransa'ya döneceğini öğrenince, Hiroşima’da onunla kalması için uğraşır. Bu esnada Emanuelle, İkinci Dünya Savaşı’nda Alman bir asker olan ilk aşkını hatırlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder