Sayfalar

Big Sur (2013)


Kitap : Big Sur - Yol Devam Ediyor
Yazar : Jack Kerouac
Yayınevi : Siren Yayınları
Basım Tarihi : 2017
Sayfa Sayısı :240
Boyut : 13.5 x 19.5 cm
.
.
Konu: Şarap, şiir ve macera, tercihen doğada, şehrin çılgın kalabalığından uzakta… Bitmek bilmeyen içki alemleri, gece vakti düşülen yollar ve en sıcak dost ortamlarında bile ruhu üşüten yalnızlıklar eşliğinde olanca güzelliğiyle bir Beat şöleni: Big Sur. Yaşam kadar atik ve neşeli, yaşam kadar dehşetli.

Kerouac, bir döneme damgasını vuran Beat kuşağının buhranlarını Big Sur’de temize çekiyor. Tanrıya isyan ederek, durmaksızın içerek, her köşede ölümü görerek ve hayatla raksını sürdürerek kravatlı-takım elbiseli düzen düşkünleriyle dalgasını geçiyor. Ve Kerouac’ın kelimeleri, yaşamın temposuna yetişme telaşında, sayfalara sığmaksızın akıyor.

Big Sur, olgunlaşma çağındaki yazarın, kendisi ve hayatıyla hesaplaştığı, gerçeklere dayalı bir roman. Anılar birikmiş, tayfa toplanmış, şişeler dizilmiş yine. Delicesine, coşku ve sevgiyle, yol devam ediyor. Yaşam denen oyun sürüyor, sürüyor, sürüyor... (Tanıtım Bülteninden)
.
Book: Big Sur
Writer : Jack Kerouac
Publisher : Penguin Books
Publish Date : 1992
Dimensions: 5.1 x 0.5 x 7.8 inches
Pages: 256
.
.
Plot: Kerouac's alter ego Jack Duluoz, overwhelmed by success and excess, gravitates back and forth between wild binges in San Francisco and an isolated cabin on the California coast where he attempts to renew his spirit and clear his head of madness and alcohol. Only nature seems to restore him to a sense of balance.
.
Film : Big Sur (2013)
.
Yönetmen-Director : Michael Polish
Senaryo-Writers : Michael Polish, Jack Kerouac
.                                
Oyuncular-Stars : Jean-Marc Barr - Jack Kerouac, Kate Bosworth – Billie, Josh Lucas - Neal Cassady, Radha Mitchell - Carolyn Cassady, Anthony Edwards - Lawrence Ferlinghetti, Balthazar Getty - Michael McClure, Patrick Fischler - Lew Welch, Stana Katic – Lenora, Henry Thomas - Philip Whalen, John Robinson - Paul Smith, Jasper Polish - Vulture Girl, Vanessa Ross - Lady Dining, Richard Conti – Cabbie, Natasha Goss - Party Girl, Jeffrey T Ferguson - Bar Patron
.
Plot: A recounting of Jack Kerouac's three sojourns to the cabin in Big Sur owned by his friend, poet Lawrence Ferlinghetti.
.
Konu : ‘Big Sur’, Jack Kerouac’in kendi hayatından da izler taşıyan, alter egosu Jack Duluoz adlı yazarın şöhrete kavuştuğu New York’tan California’ya yaptığı yolculuk üzerine.

.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder