Sayfalar

Romeo ve Juliet – Romeo + Juliet (1996)



Kitap : Romeo ve Juliet
Yazar : William Shakespeare
Yayınevi : İş Bankası Kültür Yayınları
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 148
Boyutları : 13x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Romeo and Juliet
Writer : William Shakespeare
Publisher : Simon & Brown
Publish Date : 2012
Pages: 152
Dimensions : 6 x 0.3 x 9 inches
.
.
Konu:
Oyunları ve şiirlerinde insanlık durumlarını dile getiriş gücüyle yaklaşık 400 yıldır bütün dünya okur ve seyircilerini etkilemeyi sürdüren efsanevi yazar, Romeo ve Juliet'de birbirinden farklı pek çok toplumda benzerleriyle karşılaşılan trajik bir ilişkiyi, düşman ailelerin çocukları arasında doğan aşkı ele alır. Romeo ile Juliet'in umutsuz aşkını romantik örgüsünün yarı karanlık örtüsüyle sarmalayan eser, buna rağmen insan ilişkilerini gerçekçi bir anlayışla gözler önüne serer. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Romeo ve Juliet – Romeo + Juliet (1996)
.
Yönetmen : Baz Luhrmann
Senaryo : William Shakespeare, Baz Luhrmann, Craig Pearce
.
Oyuncular : Leonardo Dicaprio - Romeo Montague, Claire Danes - Juliet Capulet  (Montague), John Leguizamo - Tybalt Capulet, Harold Perrineau – Mercuito, Pete Postlethwaite - Baba Friar Laurance, Paul Sorvino - Fulgencio Capulet, Brian Dennehy - Ted Montague, Paul Rudd - Dave Paris, Vondie Curtis-Hall - Kaptan Escalus Prince, Miriam Margolyes – Hemşire, Jesse Bradford – Balthasar, M. Emmet Walsh – Aporhecary, Jamie Kennedy – Sampson, Dash Mihok - Benvolio Montague, Diane Venora - Gloria Capulet, Mario Cimarro - Capulet Bouncer, Mario Cimarro - Capulet Bouncer
.
Konu :
William Shakespeare'ın trajik aşk destanı Romeo ve Juliet'in, Avustralyalı dahi yönetmen Baz Luhrmann tarafından sinemaya uyarlanan bu modern versiyonunda kılıçların yerini, kılıç isimleri taşıyan silahlar alıyor.Günümüz Florida'sında geçen filmde Romeo ve Juliet, kentin iki düşman ailenin çocuklarıdır. Trajik bir rastlantı sonucu iki genç birbirlerine aşık olurlar ve ailelerin savaşının ortasında bir kaçış bulmaya çalışırlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder