Sayfalar

Sen Dünyaya Gelmeden – Twice Born (2012)



Kitap : Sen Dünyaya Gelmeden
Yazar : Margaret Mazzantini
Yayınevi : Doğan Kitap
Basım Tarihi : 2010
Sayfa Sayısı : 560
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Twice Born
Writer : Margaret Mazzantini
Publisher : ONEWorld Publications
Publish Date : 2012
Pages: 464
Dimensions : 8.4 x 5.3 x 1.4 inches
.
.
Konu:
Sen Dünyaya Gelmeden aşk ve savaş, şiddet ve aile sırları üzerine etkileyici bir roman, annelikten mahrum kalmış bir kadın ile vicdanının sesinden kaçamayan bir adamın hikâyesi... Tıpkı gerçek aşklar gibi, tutkulu ve kusurlu... (Tanıtım Bülteninden)
Gemma, 16 yıldır Sarajevo’yu görmemiştir. Oğlu Pietro’ya doğduğu şehri ve hiç bilmediği babasını anlatmak için şehre geri döner. Fakat bu ziyaret, Pietro’nun babasıyla yaşadığı tutkulu birliktelik, sonucu ne olursa olsun bir çocuk sahibi olmak için kararlılıkları ve savaşla yok olma tehlikesine karşın şehre duydukları derin bağlılığı gibi konuları açığa çıkarır.
.

Film : Sen Dünyaya Gelmeden – Twice Born (2012)
.
Yönetmen : Sergio Castellitto
Senaryo : Margaret Mazzantini, Sergio Castellitto
.
Oyuncular : Milan Pavlovic, Adnan Haskovic – Gojco, Emile Hirsch – Diego, Penélope Cruz – Gemma, Mira Furlan, Jane Birkin, Sergio Castellitto – Giuliano, Isabelle Adriani – Giornalista, Branko Djuric – Doctor, Saadet Işıl Aksoy – Aska, Sanja Vejnovic, Luna Mijovic – Danka, Juan Carlos Vellido, Luca De Filippo 
.
Konu :
Gemma ve Diego Saraybosna’da karşılaşan 2 İtalyan. Gemma evlenmek üzereyken Diego’ya aşık olması ile hayatı hiç beklemediği şekilde değişir. Saraybosnalı bir şair olan Goyko hem tutkulu aşklarının hem de tüm fırtınalarının şahitidir. Aska ise hayatlarına giren ve hiç unutulmayacak derin izler bırakan bir kız. Bu 4 kişinin Saraybosna savaşı sırasında geçen dokunaklı hikayeleri.

Savaş zamanı Saraybosna’ya giden Diego aşkının peşinden savaşın ortasına giden Gemma, ışıklı ayakkabılar, dostluk, çocuk için savaş, illa ki istemek, anneliğe özlem, savaş acıları, savaş yaraları, vicdan, ihanet, tutkulu bir aşk hepsi birden en acıklı en tutkulu en şok edici haliyle. Yıllar sonra oğlu ile Diego’nun izini aramak için savaş yaralarını artık sarmış Saraybosna’ya giden Gemma’nın Goyko ve Aska ile karşılaşması. Geçmişe yapılan yolculukla oğluna babasının hatıralarını anlatırken ortaya çıkan sır… (emree1903)
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder