Sayfalar

Gizemli Yabancı – Hearts In Atlantis (2001)



Kitap : Maça Kızı
Yazar : Stephen King
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 2000
Sayfa Sayısı : 525
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Hearts In Atlantis
Writer : Stephen King
Publisher : Pocket Books
Publish Date : 2000
Pages: 688
Dimensions : 6.8 x 4.2 x 1.4 inches
.
.
Konu:
Stephen King'in ilk romanı 'Göz' 1974'de yayınlandıktan bir yıl sonra Amerika son askeri birliklerini de Vietnam'dan çekti. O günlerin savaş ve savaş karşıtı protesto gösterilerinin görüntüleri on yıl boyunca TV ekranlarından silinmedi.
Birbirine bağlı öykülerden oluşan King'in son romanı 'Maça Kızı' 1960'la 1999 yılları arasını kapsamaktadır. Her öykünün temelinde altımışlı yılların ve Vietnam Savaşı'nın derin izleri yatmaktadır.

Kitaba adını veren öykü bir grup kolej öğrencisinin tutkuyla bağlandıkları kağıt oyunu sayesinde savaşı kendilerince protesto etme yolunu keşfetmelerini ve hepsinin kalplerinin karanlık yüzündeki kötülükle yüzleşerek, içlerinde uyumakta olan canavarın çığlıklarını kahkahalarla bastırışını anlatmaktadır.
(Arka Kapak)
Filme konu olan öyküsü ise 1960 yazında Harwich, Connecticut’ta annesi Liz ile birlikte yaşayan Bobby Garfield’in başından geçenleri anlatmaktadır. Bobby tüm zamanını arkadaşları John ve Carol ile geçirmektedir. Binalarının 3.katına kiracı olarak gelen gizemli Ted Brautigan ile Bobby’nin hayatı da değişir.
.

Film : Gizemli Yabancı – Hearts In Atlantis (2001)
.
Yönetmen : Scott Hicks
Senaryo : Stephen King, William Goldman
.
Oyuncular : Anthony Hopkins - Ted Brautigan, Anton Yelchin - Bobby Garfield, Hope Davis - Elizabeth Garfield, Mika Boorem - Carol Gerber, David Morse - Robert Garfield, Alan Tudyk - Monte Man, Tom Bower - Len Files, Celia Weston - Alana Files, Timothy Reifsnyder - Harry Doolin
.
Konu :
Orta yaşlı bir fotoğrafçı olan Boby Garfield, bir çocukluk arkadaşının ölümüyle sarsılır. 1960 yılında 11 yaşında yaşadığı yaz anılarına ve büyüdüğü şehre geri döner. O yaz,Boby'nin yakın arkadaşları Carol ve Sully ile paylaştığı arkadaşlık dolu bir yazdır. Ve annesiyle Liz ile beraber yaşadığı evlerinin bir odasını kiralamak üzere gelen Ted Brautigan'in, aralarına katılması ile değişik anlam kazanan bir dönem. Boby'nin kaybettiği babasının hatırası, çoğu zaman annesinin acımasızlığıyla arka planda kalmaktadır. Ama Ted, Boby'nin hayatındaki bu boşluğu ona yetişkin birinin dostluğunu ve ilgisini sunarak doldurur ve dış dünyayla ilgilenmesini sağlar. Fakat Ted beraberindeki karanlık geçmişiyle Boby'i hem şaşırtan hem de korkutan garip güçler getirmiştir. Sahip olduğu psişik güç Boby'e de geçmiştir. Boby, çocukluğunun yazının bitiminde ihtiyar Ted'in yardımıyla hem kaybettiği babası hakkında, hem de sevgi ve hayat hakkında yeni şeyler öğrenecektir. Ama Ted'in peşindeki kötü güçler gittikçe yaklaşmaktadır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder