Sayfalar

Charlie'nin Çikolata Fabrikası – Charlie and the Chocolate Factory (2005)



Kitap : Charlie'nin Çikolata Fabrikası
Yazar : Roald Dahl
Yayınevi : İthaki Yayınları
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı : 192
Boyutları : 13x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Charlie and the Chocolate Factory
Writer : Roald Dahl
Publisher : Puffin
Publish Date : 2007
Pages: 96
Dimensions : 5.2 x 0.3 x 7.8 inches
.
.
Konu:
Bu kitapta küçük Charlie ile tanışacaksınız. Onu çok seveceğinizi, onunla arkadaş olacağınızı umuyoruz. Charlie, annesi, babası, iki ninesi, iki de dedesiyle birlikte büyük bir kentin bitiminde küçük bir tahta barakada yaşamaktadır. Yoksuldurlar. Charlie çikolataya bayılır, ama alacak parası yoktur. Biriktirilen parayla, doğum günlerinde, yılda bir kez bir küçük çikolata girer evlerine. Bu büyük kentte, Charlie'lerin evinden bile görülen kocaman bir çikolata fabrikası vardır; dünyanın en ünlü çikolatalarını üretir. Günlerden bir gün fabrikanın sahibi Bay Willy Wonka, imparatorluğunu devredeceği bir varis seçmek için yarışma düzenlediğini açıklar. Charlie'de adaylardan biridir. (Tanıtım Yazısından)
.

Film : Charlie'nin Çikolata Fabrikası – Charlie and the Chocolate Factory (2005)
.
Yönetmen : Tim Burton
Senaryo : John August, Roald Dahl
.
Oyuncular : Johnny Depp - Willy Wonka, Freddie Highmore - Charlie Bucket, David Kelly - Grandpa Joe, Helena Bonham Carter - Bayan Bucket, Noah Taylor - Bay Bucket, Missi Pyle - Bayan Beauregarde, James Fox - Bay Salt, Deep Roy - Oompa Loompa, Julia Winter - Veruca Salt, Christopher Lee - Dr. Wonka, Adam Godley - Bay Teavee, Jordan Fry - Mike Teavee, Shelley Conn - Prenses Pondicherry, Franziska Troegner - Bayan Gloop, AnnaSophia Robb - Violet Beauregarde, Philip Wiegratz - Augustus Gloop, Blair Dunlop - Küçük Willy Wonka, Liz Smith - Büyükanne Georgina, Eileen Essell - Büyükanne Josephine, Nitin Ganatra - Prens Pondicherry, Chris Cresswell – Prodnose, Philip Philmar – Slugworth, Tony Kirwood – Finckelgruber, Todd Boyce - TV Muhabiri, Nayef Rashed - Moroccan Market Bayii, Menis Yousry – Tüccar, Harry Taylor - Bay Gloop, Hubertus Geller - Alman Muhabir, Francesca Hunt - Bayan Salt, Garrick Hagon – Muhabir, Mark Heap - Köpekli Adam, Debora Weston - Dükkandaki Kadın, Annette Badland - Neşeli Kadın, Geoffrey Holder – Anlatıcı, Danny Elfman - Oompa Loompa, Ray Donn – Fotoğrafçı, John Warman - Polis
.
Konu :
Ünlü yönetmen Tim Burton’ın canlı hayalgücü bu kez de, eksantrik çikolatacı Willy Wonka ile Wonka’nın olağanüstü fabrikasının gölgesinde yaşayan yoksul ailenin iyi yürekli çocuğu Charlie Bucket’ı konu alan Roald Dahl klasiği “Charlie and the Chocolate Factory/Charlie’nin Çikolata Fabrikası” için iş başında.
Çoğu geceler Bucket ailesinin evinde, akşam yemeği olarak bol sulu lahana çorbası vardır. Charlie bu yemeği annesi, babası, büyükannesi ve büyükbabasıyla paylaşmaktan mutludur. Evleri küçük, köhne ve eski olmakla birlikte sevgi doludur. Charlie’nin her gece penceresinden son gördüğü şey büyük fabrikadır ve küçük çocuk uykuya dalmadan önce fabrikanın içinin nasıl olduğuna dair hayaller kurar.
Neredeyse on beş yıldır, kimse ne herhangi bir işçinin fabrikaya girip çıktığını, ne de Willy Wonka’yı görmüştür; yine de burada, esrarengiz şekilde, yüklü miktarda çikolata üretilmekte ve dünyanın dört bir yanına gönderilmektedir.
Bir gün Willy Wonka beklenmedik bir duyuru yapar: Ünlü fabrikasının kapılarını açacak ve tesadüfen seçilmiş beş Wonka çikolatasının içine saklanmış altın biletleri bulan beş çocuğa “fabrikanın tüm sırlarını ve sihrini” gösterecektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder