Sayfalar

İhtiras Rüzgarları – Legends of the Fall (1994)



Kitap : Düşüş Efsaneleri
Yazar : Jim Harrison
Yayınevi : Telos Yayıncılık
Basım Tarihi : 1996
Sayfa Sayısı : 255
Boyutları : 12x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Legends of the Fall
Writer : Jim Harrison
Publisher : Delta
Publish Date : 1980
Pages: 276
Dimensions : 5.3 x 0.6 x 8.2 inches
.
.
Konu:
İnsanoğlu Cennetten Kovulunca Başladı Efsane
"1914 Ekim’inin sonlarında, üç erkek kardeş, atlarına binip Büyük Savaş için askere yazılmak üzere, Montana Eyaleti'ni Choteau kasabasından, Güneybatı Kanada'daki Calgary'e gittiler. Tek Darbe adındaki yaşlı bir Cheyenne de onlara eşlik etti."
ABD'de "yazınsal maço" ve "yazının kovboyu" olarak da tanımlanan Jim Harrison'ın dev yapıtı "Düşüş Efsaneleri", bu sözlerle başlıyor. Kıskançlık, öfke, aşk, intikam gibi, insanoğlunun evrensel ve temel duygularının tellerine dokunmayı başaran yürek burkucu bir epik. Çıplak, ham güzelliğiyle Montana; Fransa'nın kanlı savaş alanları; delirmiş bir dünyada adalet için savaşan insanlar... Bu kitapta yer alan öteki iki kısa romanla birlikte, kitaba adını veren bu güçlü öyküde, Harrison, aslına bakılırsa, çılgınca bir yaşama tutkusunu anlatıyor. "Cennetten kovulma" ve "Güz" anlamına gelen "Düşüş"le birlikte insanoğlunun günahla başlayan yeryüzü hayatının hamuruna karışmış olan acıyı anlatıyor. Ama zaten, "mutlulukla ilgili anlatılacak ne kadar az şey vardır".
(Arka Kapak)
.

Film : İhtiras Rüzgarları – Legends of the Fall (1994)
.
Yönetmen : Edward Zwick
Senaryo : William D. Wittliff, Susan Shilliday, Jim Harrison
.
Oyuncular : Brad Pitt - Tristan Ludlow, Anthony Hopkins - William Ludlow, Aidan Quinn - Alfred Ludlow, Julia Ormond - Susannah Fincannon Ludlow, Henry Thomas - Samuel Ludlow, Tantoo Cardinal – Pet, Karina Lombard -  Isabel Two Decker Ludlow
.
Konu :
1900'lerin Amerikası'nda ordudada görevli Albay William Ludlow, görevinden ayrılarak, Montana'daki kaya dağlarında bir evde, 3 oğlu ile yaşamaya başlar. Bu sırada 1. Dünya Savaşı yılları başlar. William Ludlow'un tüm karşı çıkmalarına rağmen 3 kardeş savaşa katılır. William'ın küçük oğlu Samuel'in öldüğü savaşın ardından diğer oğlu Tristan, Samuel'in nişanlısı Susannah'la yakınlaşmaya başlar. En büyük kardeş Alfred'in de Susannah'tan hoşlanmaya başlamasıyla işler iyice karışır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder