Sayfalar

Babamın Penguenleri_ Mr. Popper’s Penguins (2011)

Kitap : Boyacının Penguenleri
Yazar : Florence Atwater, Richard Atwater
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
Basım Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı : 108
Boyutları : 14x20cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Mr. Popper’s Penguins
Writer : Florence Atwater, Richard Atwater
Publisher : Little, Brown Books for Young Readers
Publish Date : 1992
Page : 139
Dimensions : 5.1 x 0.5 x 7.5 inches
.
.
Konu: Günün birinde Güney Kutbu'ndan kocaman bir paket içinde size bir penguen gönderilse ne yapardınız? Belki de geri gönderirdiniz ya da hayvanat bahçesine hediye ederdiniz.
Ama Bay Popper öyle yapmadı. Ünlü kutup kâşiflerinden Kaptan Cook'un adını verdiği akıllı ve şirin penguenini öyle sevdi ki o rahat edebilsin diye buzdolabını boşaltıp içine bir yuva bile yaptı. Hatta evinin bodrumunda buz pisti kurdu. Kaptan Cook'tan sonra Greta katıldı aileye, arkasından da tam on minik yavru penguen geldi. Zaten zar zor geçinen Popper ailesi, bu on iki penguenin de katılmasıyla ne yaptı dersiniz? Çözümü buldular, hem de öyle bir çözüm ki penguenler başta olmak üzere Popperler'in adını Amerika'da duymayan kalmadı.
(Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Babamın Penguenleri_ Mr. Popper’s Penguins (2011)
.
Yönetmen : Mark Waters
Senaryo : Sean Anders
.
Oyuncular : Jim Carrey - Tom Popper, Carla Gugino – Amanda, Madeline Carroll - Janie Popper, Ophelia Lovibond, Angela Lansbury - Bayan Van Gundy, Kelli Barrett - Bayan Popper, Philip Baker Hall, James Tupper – Rick, Pepper Binkley – Öğretmen, Maxwell Perry Cotton – Billy, Dylan Clark Marshall - Genç Tommy Popper, Dominic Colon – Tito, Tom Stratford – Asansörcü, Olga Merediz
.
Konu :
New York’taki dairesinde penguenler ile birlikte yaşayan Tom Popper’ın komik hikayesi anlatılıyor.Ünlü oyuncu Jim Carrey’nin yine bir komik bir karakteri canlandıracağı filmde başarılı bir iş adamının 6 penguen alarak apartman dairesini buzdan bir kaleye dönüştürme serüveni anlatılıyor. Penguenler ile birlikte yaşamaya başlayan Tom Popper, bakalım yeni sorumluluklarının iş hayatına olumsuz yansımasını engelleyebilecek mi?
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder