Sayfalar

Çakalın Günü_The Day Of The Jackal (1973)


Kitap : Çakal
Yazar : Frederick Forsyth
Yayınevi : E Yayınları
Basım Tarihi : 1990
Sayfa Sayısı : 414
Boyutları : 12x20cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Day of the Jackal
Writer : Frederick Forsyth
Publisher : Bantam
Publish Date : 1982
Page : 384
Dimensions : 6.9 x 4.2 x 1 inches
.
.
Konu: "De Gaulle'ü öldürmeye hazır mısınız?" Boğuk bir sesle konuşmuştu. Ama sorusu yankılanıp odanın içini doldurmuş gibiydi. İngiliz, bakışlarını yeniden ona yöneltti, gözleri yine her türlü anlamdan yoksundu. "Evet." dedi. "Ama bu iş size çok pahalıya mal olacak."

Hangi adla, hangi ülkeden ve ne zaman geleceği bilinmeyen bir kiralık katille gizli servisler arasındaki korkunç kovalamaca bu pazarlıkla başladı.

Son yirmi yılın, bütün dünyada ençok satan kitaplarından biri. Gerçekliği tartışılmayan ,ama yetkililerce doğrulanmayan gerçek bir olayın ilginç öyküsü.
(Arka Kapak)
.

Film : Çakalın Günü_The Day Of The Jackal (1973)
.
Yönetmen : Fred Zinnemann
Senaryo : Kenneth Ross
.
Oyuncular : Edward Fox – Çakal, Michel Auclair – Rolland, Alan Badel – Bakan, Vernon Dobtcheff – Sorgulayıcı, Derek Jacobi – Caron, Féodor Atkine
.
Konu :
Çakalın Günü, Fransız General Charles de Gaulle`ü öldürmek için kiralanmış bir katilin hikâyesini anlatıyor. Adım adım hareket ederek kusursuz bir cinayeti gerçekleştirmek isteyen “çakal” lakaplı suikastçıyı de Gaulle’ü öldürmeden önce yakalayabilmek için onlarca polis el ele vermiştir. Ünlü dedektif Claude Lebel`in liderliğindeki polisler tüm ülkede bu suikastçının izini sürecek.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder