Sayfalar

Bir Gün – One Day (2011)



Kitap : Bir Gün
Yazar : David Nicholls
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Basım Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı : 536
Boyutları : 14x21cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: One Day
Writer : David Nicholls
Publisher : Vintage
Publish Date : 2010
Page : 448
Dimensions : 8 x 5.3 x 1 inches
.
.
Konu: Dexter ve Emma'nın 20 yıl önce üniversitede başlayan tek gecelik ilişkileri, 20 yıl boyunca kesintilerle, arkadaş olarak devam eder.
Hayat ikisini de çok değişik yerlere ve insanlara savurur.Yıllar içinde ara ara karşılaştıkları dönemlerde arkadaşlık adını verdikleri ilişkileri o zamanlar fark etmeselerde, aslında aşktır. İkisinin de bir sürü sevgilileri olur zaman içinde. Hatta Dexter evlenir ve bir çocuk sahibi olur.
Dexter boşanmasının ardından Paris'de yaşamaya karar veren Emma'yı ziyarete gider. 20 yıl sonra Emma'ya aşık olduğunu ve onsuz olamayacağını artık iyice fark etmiştir. Ancak Emma'nın Fransız bir sevgilisi olduğunu öğrendiğinde dünyası başına yıkılır. Bütün bunlara rağmen Emma'ya aşkını itiraf eder.
Fransız sevgilisi ile buluşmaya gidecektir. Dexter'a bunun mümkün olamayacağını söyleyerek, hazırlanmak üzere banyoya gider. Yarım saat sonra banyodan çıktığında, telefona doğru gider ve Fransız sevgilisini arar.
Artık onunla görüşmek istemediğini, başka birine aşık olduğunu söyler ve telefonu kapatır. Dexter ile sarılırlar ve 20 yıl önce start alan büyük aşk artık büyük finale doğru yaklaşır.
Dexter ile Emma evlenirler çok mutludurlar ve aşklarını doya doya yaşamaktadırlar. (A. Nilgün Aktaş)
.
Film : Bir Gün – One Day (2011)
.
Yönetmen : Lone Scherfig
Senaryo: David Nicholls
.
Oyuncular : Anne Hathaway – Emma, Jim Sturgess – Dexter, Patricia Clarkson, Tom Mison – Callum, Romola Garai – Sylvie, Jodie Whittaker – Tilly, Georgia King - Suki Meadows, Rafe Spall – Ian, Amanda Fairbank-Hynes – Tara, Jamie Sives - Bay Godalming, Ken Stott, Matthew Beard, Sarah Jane O'neill – Lady, Matt Berry – Aaron, Diana Kent - Bayan Cope
.
Konu :
Dexter ve Emma’nın ilk tanıştıkları yer 1988 yılındaki mezuniyet balosudur. O tarihten sonra, birbirlerini yalnızca yılda bir kez düzenlenen okul etkinliklerinde görmeye başlarlar ve bu 20 yıl boyunca devam eder.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder