Sayfalar

Duyguların Rengi _ The Help (2011)


Kitap : Duyguların Rengi
Yazar : Kathryn Stockett
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 576
Boyutları : 14x21cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Help
Writer : Kathryn Stockett
Publisher : Amy Einhorn Books/Putnam
Publish Date : 2009
Page : 464
Dimensions : 9.2 x 6.4 x 1.4 inches
.
.
Konu:
Renkler farklı olsa da duygular hep aynıdır. Farklı renkteki ellerin birleştiği bu romanda yer alan kadınları unutamayacaksınız

Kaybolmuş ve adaletsiz bir dünya... Mississippi, Jackson; 1962. Siyah kadınlara, beyaz çocukların bakımında güvenilen ancak gümüşleri parlatma konusunda güvenilmeyen bir dönem.
Skeeter, Aibleen ve Minny... Kimse arkadaş olacaklarına inanmazdı. Her biri başka bir gerçeğin peşindeydi. Ve bir araya geldiklerinde anlatılacak sıra dışı bir hikâyeleri oldu.

On yedinci beyaz çocuğunu büyüten ve kendi oğlunun trajik ölümünün neden olduğu yaraları iyileştirmeye çalışan Aibleen, aşçılıktaki başarısı da en az dilinin sivriliği kadar dillerden düşmeyen Minny ve üniversiteden dönüp onu büyüten biricik hizmetçisinin neden evlerinden ayrıldığını anlamaya çalışan Bayan Skeeter. Duyguların Rengi, acıların, acıları alaya almanın, değişimin ve umudun sonsuz zamanda yankılanacak evrensel hikâyesidir. (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Duyguların Rengi _ The Help (2011)
.
Yönetmen : Tate Taylor
Senaryo : Tate Taylor, Kathryn Stockett
.
Oyuncular : Emma Stone - Eugenia 'Skeeter' Phelan, Bryce Dallas Howard - Hilly Holbrook, Mike Vogel - Johnny Foote, Allison Janney - Charlotte Phelan, Jessica Chastain - Celia Foote, Sissy Spacek - Missus Walters, Viola Davis - Aibileen Clark, Octavia Spencer - Minny Jackson, Dana Ivey - Gracie Higginbotham, Aunjanue Ellis - Yule Mae Davis, Cicely Tyson - Constantine Jefferson, Brian Kerwin - Robert Phelan, Leslie Jordan - Bay Blackly, David Oyelowo - Preacher Green, Wes Chatham - Carlton Phelan, Ritchie Montgomery - Otobüs Sürücüsü, La Chanze - Rachel Jefferson, Tarra Riggs – Gretchen, Carol Sutton  - Cora, Tiffany Brouwer – Rebecca, Becky Fly - Çiçekçideki Kadın, Ahna O'reilly - Elizabeth Leefolt, Anna Camp - Jolene French, Ted Welch - William Holbrook, Francesca Cruz - Imelda
.
Konu :
1960’larda Jackson, Mississippi’de geçen ‘Duyguların Rengi’, sosyal kuralları yıkan ve kendilerini tehlikeye atan, gizli bir yazı projesi etrafında sıra dışı bir dostluk kuran 3 farklı ve olağanüstü kadının ilişkisini anlatıyor.

Eugenia “Skeeter” Phelan, Ole Miss’den yeni mezun olmuştur ve bir yazar olarak çalışmak amacındadır. Jackson, Mississippi’de birlikte büyüdüğü diğer kızların aksine bir kariyer istemekte ve evli arkadaşları ve annesinin değişmeyen şaşkınlığına rağmen evliliği ve çocukları ertelemek konusunda çok kararlıdır. Yerel gazetede Bayan Myrnan’ın temizlikte püf noktaları işini alınca en iyi arkadaşının hizmetçisi Aibileen’dan yardım ister ve kendini New Yorkdaki bir kitap editörünün zoruyla gizli bir projeye başlarken bulur. Ortaya çıkardığı dokunaklı hikayelerden ilham alır.

Çok dokunaklı, mizah, umut ve duygu dolu ‘Duyguların Rengi’ değişimi yaratma yeteneğini işleyen zamansız ve evrensel bir hikayedir. Film, benzersiz tarzlarıyla zafer kazanan ve kendi hayatlarının kahramanı olan, bağ kurulabilen, komik ve cesur karakterleriyle hem ilham hem de güç verir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder