Sayfalar

Sihirli Şehir – City of Ember (2008)



Kitap : Sihirli Şehir (Amber Şehir)
Yazar : Jeanne DuPrau
Yayınevi : E Yayınları
Basım Tarihi : 2008
Sayfa Sayısı : 248
Boyutları : 14x20cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The City of Ember
Writer : Jeanne DuPrau
Publisher : Yearling; Reprint edition
Publish Date : 2008
Page : 288
Dimensions : 7.7 x 5.2 x 0.8 inches
.
.
Konu:
Güneşin doğmadığı, enerji kaynağının devasa bir jeneratörden sağlandığı Amber Şehir'de eskinin iyi ve güzel yaşamı yitip gitmektedir. Şehrin pırıl pırıl ışıkları titreşmeye başlamıştır artık ve Sihirli Şehir karanlığa gömülmenin eşiğindedir.

Doon ve Lina kendi idealleri doğrultusunda bildikleri ve sevdikleri yolda ilerleyen, şehrin geleceğini kurtaracak herhangi bir şey bulma umuduyla bir araya gelen iki eski kafadardır. Bir yerlerde başka ve daha güzel bir dünya olduğuna dair inançlarıyla büyük sırrın peşinde, heyecan dolu soluk soluğa bir maceranın içine dalarlar.

Bu fantastik dünyada siz de şehrin sokaklarında Doon ve Lina kadar koşacak, onlar kadar öğrenecek ve kendi hayal gücünüzün sınırlarında dolaşacaksınız.

Jeanne DuPrau'nun kitabı bugün uzmanlarca okullarda okutulması öngörülen ve her yaştan okuyucuyu kendine bağlayacak hem gizemli hem de hayat dolu bir hikaye.

Sihirli Şehir en karanlık anlarda bile umutlarımızdan ve hayallerimizden vazgeçmeden çabalamak gerektiğini anlatan olağanüstü bir kitap.

Karanlığı ortadan kaldırmak için tek bir ışık bile yeterlidir.
(Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Sihirli Şehir – City of Ember (2008)
.
Yönetmen : Gil Kenan
Senaryo : Caroline Thompson
.
Oyuncular : Bill Murray - Mayor Cole, Tim Robbins - Loris Harrow, Frankie Mccafferty - Arbin Swinn,  Martin Landau – Sul, Mackenzie Crook – Looper, Toby Jones - Barton Snode, Mary Kay Place - Mrs. Murdo, Marianne Jean-Baptiste – Clary, B.j. Hogg - Mayor's Guard, Liz Smith – Granny, David Ryall - Baş inşaatçı
.
Konu :
Filmde Lina ve Doon adlı iki çocuğun öyküsü anlatılır. Onlar, gökyüzünün her zaman karanlık olduğu, güneşin doğmadığı Ember kentinde yaşarlar. Bu yüzden kentteki sokak lambaları ve evlerdeki ışıklar sürekli yanmaktadır. Ember kentinin enerji kaynaklarının tükenmeye başlamasıyla birlikte lambalar da titreşerek sönmeye yüz tutar. Bunun üzerine iki kardeş, Ember kentinin kuruluşundan beri var olan gizemi çözmek ve insanlara gün ışığını sağlamak için çareler aramaya başlarlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder