Sayfalar

Da Vinci Şifresi – The Da Vinci Code (2006)



Kitap : Da Vinci Şifresi
Yazar : Dan Brown
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 2003
Sayfa Sayısı : 495
Boyutları : 14x22cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Da Vinci Code
Writer : Dan Brown
Publisher : Doubleday; 1st edition
Publish Date : 2003
Page : 454
Dimensions : 9.5 x 6.4 x 1.2 inches
.
.
Konu:
Da Vinci Şifresi satışa çıktığı ilk haftanın sonunda büyük bir başarı kazandı. New York Times'ın 'en çok satanlar' listesine "1 Numara"dan girdi. Aynı zamanda Wall Street Journal, Publishers Weekly ve San Francisco Chronicle'ın 'en çok satanlar' listesinde ilk sıradaki yerini uzun süre korudu. Colombia Pictures kitabın film haklarını satın aldı.

Harvard Üniversitesi Simge-Bilim Profesörü Robert Langdon, Paris'te iş gezisindeyken, gece yarısı, Louvre'un yaşlı müdürünün ölü bulunduğu haberini alır. Langdon ve yetenekli Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu, cesedin etrafındaki izleri takip ederek bu garip esrar perdesini araladıkça, ipuçlarının onları Da Vinci'nin tablosuna götürdüğünü keşfederler. Büyük usta bu sırrı herkesin görebileceği bir yere, ünlü eseri Mona Lisa tablosunun içine gizlemiştir.
Langdon bu garip bağlantıyı açığa çıkarınca tehlike artar. Cinayete kurban giden müze müdürü de, Sir Isaac Newton, Botticelli, Victor Hugo, Da Vinci ve aralarında diğer ünlülerin de bulunduğu gizli bir kuruluş olan Sion Manastırı Derneği'nin bir üyesidir.
Langdon, aydınlatmaya çalıştıkları bu tehlikeli sırrın yüz yıllardır tarihin derinliklerinde gizlendiğinden şüphelenir. Böylece Paris ve Londra sokaklarında amansız bir kovalamaca başlar. Langdon ve Neveu, kendilerini, atacakları her adımı önceden bilen esrarengiz olduğu kadar da çok zeki olan bir adamla karşı karşıya bulurlar. Eğer bu karmaşık bilmeceyi çözemezlerse Priory'nin büyük yankılar uyandıracak bu çok eski gerçeği ebediyen kaybolacaktır.
.

Film : Da Vinci Şifresi – The Da Vinci Code (2006)
.
Yönetmen : Ron Howard
Senaryo : Dan Brown, Akiva Goldsman
.
Oyuncular : Tom Hanks - Dr. Robert Langdon, Audrey Tautou - Ajan Sophie Neveu, Ian Mckellen - Sir Leigh Teabing, Jean Reno - Yüzbaşı Bezu Fache, Paul Bettany – Silas, Alfred Molina - Piskopos Manuel Aringarosa, Jürgen Prochnow - Andre Vernet, Jean-Yves Berteloot - Remy Jean, Etienne Chicot – Collet, Jean-Pierre Marielle - Jacques Saunière
.
Konu :
Ünlü simgebilim Profesörü Robert Langdon bir gece, Louvre müzesine çağırılır. Müze müdürü öldürülmüş ve ardından gizemli bir simge dizimi ve ipuçları bırakmıştır. Kendisi de tehlikede olan Langdon, polis kriptoloji uzmanı Sophie Neveu’nün yardımıyla, Leonardo Da Vinci’nin çalışmalarında bir dizi akıl almaz sırrı çözer. Tüm bu sırlar onları, hayatlarını 2000 yıldır gizli kalan eski bir gizemi korumaya adamış gizli bir topluluğa götürür.

Langdon ve Neveu, Paris, Londra ve İskoçya’daki heyecan verici serüvenleri sırasında, şifreyi kırmak ve insanlığı temelinden sarsacak sırları ortaya çıkarmak için umutsuzca çabalarlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder