Sayfalar

Sol Ayağım - My Left Foot (1989)



Kitap : Sol Ayağım
Yazar : Christy Brown
Yayınevi : Nokta Yayınları
Basım Tarihi : 2007
Sayfa Sayısı : 184
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: My Left Foot
Writer : Christy Brown
Publisher : Minerva; New Ed
Publish Date : 1991
Pages: 192
Dimensions : 7.8 x 5 x 0.5 inches
.
.
Konu:
Christy Brown, beyin felcinin bir kurbanı olarak dünyaya geldi. Buna rağmen, yardıma muhtaç bu küçük bebek, İrlanda edebiyatının devleri arasında yerini alacak bir yazarın muhteşem hayal gücünü ve duyarlı zekâsını barındırmaktaydı.

Bu, Christy Brown'ın kendi hikâyesidir. Yazarın, sol ayak parmaklarıyla yazmayı, resim yapmayı ve daktilo kullanmayı öğrenmek için çocukluğunda gösterdiği mücadeleyi anlatmaktadır. (Tanıtım Yazısı'ndan)
.

Film : Sol Ayağım - My Left Foot (1989)
.
Yönetmen : Jim Sheridan
Senaryo : Christy Brown, Shane Connaughton
.
Oyuncular : Daniel Day-Lewis - Christy Brown, Brenda Fricker - Bayan Brown, Alison Whelan – Sheila, Kirsten Sheridan – Sharon, Cyril Cusack - Lord Castlewelland, Fiona Shaw - Dr. Eileen Cole, Ray Mcanally - Mr. Brown, Derry Power        - Customer in Bar, Hugh O'Conor - Genç Christy Brown
.
Konu :
Efsanevi yazar, şair ve ressam Christy Brown'ın gerçek yaşam öyküsünü bütün çarpıcılığıyla anlatıyor. İrlandalı yoksul bir ailede doğan serebral palsi hastası Brown, sadece sol ayağını kontrol edebilir ve konuşmayı başaramaz. Bu yüzünden 10 yaşına kadar zekâ özürlü olarak algılanır. Oğlunun sakat olarak horlanmasına yüreği elvermeyen annesi, azimli öğretmeni ve kendi cesaretinin de yardımıyla Christy, inanılmazı başaracaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder