Sayfalar

Dersu Uzala (1975)



Kitap : Dersu Uzala
Yazar : Vladimir Arsenyev
Yayınevi : Alter Yayıncılık
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 294
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Dersu Uzala
Writer : Vladimir Arsenyev
Publisher : University Press of the Pacific
Publish Date : 2004
Pages: 312
Dimensions : 5 x 0.7 x 8 inches
.
.
Konu:
20. Yüzyıl başlarında, harita çizmekle görevli bir Rus subayı, Rusya'nın uzak doğusundaki ormanlarda avcılık yapan Dersu Uzala ile tanışır. Medeniyetten uzakta kalmış bu bilge adamı rehberlik yapması için yanlarına alır. Çoğu zaman birliğin hayatını bile kurtaran Dersu Uzala, tecrübesi ve önsezisi ile Rus Subayını kendine hayran bırakır. Rus birliği bu bilge adamdan çok şey öğrenecek, onun cesur yüreği ve zekası karşısında hayrete düşecektir.
(Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Dersu Uzala (1975)
.
Yönetmen : Akira Kurosawa
Senaryo : Akira Kurosawa
.
Oyuncular : Maksim Munzuk - Dersu Uzala, Yuri Solomin - Captain Vladimir Arseniev, Svetlana Danilchenko - Mrs. Arseniev, Suimenkul Chokmorov - Mrs. Arseniev, Dmitri Korshikov, Vladimir Kremena – Turtwigin, Aleksandr Pyatkov – Olenin, Sovetbek Dzhumadylov, Mikhail Bychkov, B. Khorulev, Nikolai Volkov
.
Konu :
Rus kaşif Viladimir Arsenyev'in 1902-10 yılları arasında Sibirya bölgesindeki araştırmalarını konu alan aynı adlı romanından uyarlanan film; Arsenyev ve ekibinin araştırma ve haritalama çalışmaları sırasında tanıştıkları yaşlı bir yöre avcısı olan Dersu Uzala ile kurdukları derin dostluğu ve ondan hayatın anlamı ve hayatta kalmak gibi konularda aldıkları önemli dersleri anlatıyor.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder