Sayfalar

İnsanlar Yaşadıkça – From Here To Eternity (1953)


Kitap: İnsanlar Yaşadıkça
Yazar: James Jones
Yayınevi: Altın Kitaplar Yayınevi
Basım Tarihi: 1957
Sayfa Sayısı: 293
Boyutları: 14,5x20,5 cm
.
.
Book: From Here To Eternity
Writer: James Jones
Publisher: Delta
Publish Date: 1998
Pages: 864
Dimensions: 5.1 x 1.8 x 8.1 inches
.
.
Konu:
James Jones bu romanını, 2. Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde Hawaii'de görev yaptığı Amerikan 27. Piyade Tümeni'ndeki anılarına dayandırmıştır. Jones, askerliğini bu Tümenin "Boks Bölüğü" olarak da adlandırılan bir bölüğünde yapmıştı. Romanda 1941 yılında Hawaii'deki bir Amerikan askeri birliğinde görev yapan askerlerin sorunları anlatılmaktadır.
.

Film: İnsanlar Yaşadıkça – From Here To Eternity (1953)
.
Yönetmen: Fred Zinnemann
Senaryo: Daniel Taradash
.
Oyuncular: Burt Lancaster - Milton Warden, Montgomery Clift - Robert E.Lee Prewitt, Deborah Kerr - Karen Holmes, Donna Reed - Alma Burke, Frank Sinatra - Angelo Maggio, Harry Bellaver - Çavuş Mazzioli, Philip Ober - Kaptan Dana Holmes, Mickey Shaughnessy – Leva, Ernest Borgnine - Çavuş Fatso, Jack Warden - Kaptan Buckley, John Dennis - Teğmen Ike Galovitch, Tim Ryan - Teğmen Pete Karelsen, Arthur Keegan – Treadwell, Barbara Morrison - Bayan Kipfer, Claude Akins - Binbaşı Baldy Dhom, Vicki Bakken
.
Konu:
İnsanlar Yaşadıkça, 1941 yılında Pearl Harbor baskını sırasında geçen bir hikayeyi anlatıyor. Robert E. Lee Prewitt  Hawaii'deki Amerikan üssüne transfer edilen bir askerdir. Geldiği birliğin komutanı Yüzbaşı Dana Holmes, Prewitt'in eskiden boksör olduğunu duyuyor ve onu yeniden boksa dönmesi için ikna etmeye çalışıyor. Fakat Prewitt boksu bırakmış olduğundan tekrar ringe dönmek istemiyor. Yüzbaşının yanındaki Çavuş Warden,  Prewitt 'e yardımcı olmaya çalışsa da Prewitt'in en yakın arkadaşı Maggio'nun başını derde sokması yüzünden Prewitt'in bütün geleceği altüst oluyor.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder