Sayfalar

Şeytan – The Exorcist (1973)



Kitap : Şeytan
Yazar : William Peter Blatty
Yayınevi : Feniks Kitap
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 496
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Exorcist
Writer : William Peter Blatty
Publisher : Harper Torch
Publish Date : 1994
Dimensions : 1.1 x 4.2 x 7 inches
.
.
Konu:
"Saat yarıma gelirken, Chris kaşlarını çatarak merakla başını okuduğu senaryodan kaldırdı. Tıkırtılar duymuştu. Tuhaf tıkırtılar. Boğuk. Ritmik ve çoğul. Ölü bir adamın iletmeye çalıştığı bilinmezliklerle dolu bir şifre gibi.

Komik.

Bir süre daha sesleri dinledi, sonra dinlemekten vazgeçti; ama tıkırtılar devam ettiğinden, kendini okuduğuna bir türlü veremiyordu. Hışımla senaryoyu yatağın üzerine çarptı.

Tanrım, bu sesler beni çıldırtacak!

Sesin kaynağını bulmak üzere ayağa kalktı.

Koridora çıkıp etrafına bakındı. Tıkırtılar sanki Regan'ın yatak odasından geliyordu." (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Şeytan – The Exorcist (1973)
.
Yönetmen : William Friedkin
Senaryo : William Peter Blatty
.
Oyuncular : Ellen Burstyn Chris – MacNeil, Max Von Sydow - Lankester Merrin, Lee J. Cobb - William F.Kinderman, Kitty Winn – Sharon, Reverend William O'malley - Peder Dyer, Jason Miller - Damien Karras, Linda Blair - Regan MacNeil,
.
Konu :
Chris MacNeil, 12 yaşındaki kızı Regan ile Georgetown’daki evlerinde yaşamaktadır. Kocasından ayrılmış olan Chris, kızı Regan’ın doğum günü için bir parti planlar. Chris, Regan’ın doğumgünü sırasında dengesiz davranışlar sergilemesi üzerine kızının bir hastalığa yakalanmış olabileceğini düşünür. Regan, bir çok doktora gösterilir ve bir çok kez tedavi edilmeye çalışılır. Ama zaten kesin bir teşhis koyamayan doktorlar Regan’ı tedavi edemezler. Bu zamanda küçük kızın şeytanca hareketleri günden güne artmaktadır. Regan’ı tedavi edemeyen doktorlar son çare olarak Chris’e şeytan çıkarma işlemini uygulayabilecek bir rahip bulmalarını tavsiye ederler.
Chris, dindar olmamasına rağmen, arkadaşı Burke Dennings’in boynu kırılarak kızının odasının camından atılması üzerine korkuları artar ve peder Damien Karras’tan yardım ister.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder