Sayfalar

Maymunlar Cehennemi – Planet of the Apes (1968)

Kitap : Maymunlar Gezegeni
Yazar : Pierre Boulle
Yayınevi : Okat Yayınevi
Basım Tarihi : 1971
Sayfa Sayısı : 176
.
Book: Planet of the Apes
Writer : Pierre Boulle
Publisher : Del Rey
Publish Date : 2001
Page : 272
Dimensions : 7 x 4.2 x 0.8 inches
.
.
Konu:
Kadın, dünyada görülemeyecek kadar üstün güzellige sahipti. Fakat Betelgeuse gezegenine gelen yabancıları, asıl etkileyen güzel gri gözleriydi,ama bu gözlerde zekâdan eser yoktu...
Çırılçıplaktı ve bir kayanın üstünde heykel gibi kımıldamadan duruyor, yabancıların hareketlerini izliyordu.Betelgeuse yıldızının dünyaya benzeyen küçük gezegenindeki yaşantı çok değişikti.İinsanlar çıplak, vahşi ve aptal;oysa maymunlar giyimli, uygar ve bilgiliydi... (Arka Kapak)
.
Film : Maymunlar Cehennemi – Planet of the Apes (1968)
.
Yönetmen : Franklin J. Schaffner
Senaryo : Rod Serling,  Michael Wilson, Pierre Boulle
.
Oyuncular : Charlton Heston - George Taylor, Roddy McDowall – Cornelius, Kim Hunter – Zira, Maurice Evans - Dr. Zaius 
.
Konu :
Bir grup astronot, çok uzun bir yolculuğun sonunda uyanarak, bilinmeyen bir gezegene iniş yapar. Burada konuşmayı bilmeyen ilkel mağara insanları ile, konuşan, avlanan, adeta insanla yer değiştirerek medeniyet kurmuş maymunlar yaşamaktadır. Grup dağılır, astronotlardan George Taylor (Charlton Heston), insan avcısı maymunlar tarafından esir edilir. Üzerlerinde deney yapılacaktır ki, maymunlardan Dr. Zaius, esir Taylor'ın konuşulanları anlayan, 'maymunlar kadar zeki' bir insan olduğunu fark eder. Bu durumun yerleşik inançlara ters düşüp evrim kuramını altüst edeceğini düşünen tutucu doktor, olan biteni görmezden gelir. O esnada devreye idealist ve sempatik Cornelius (Roddy McDowall) ile Dr. Zira (Kim Hunter) girerek Taylor'ı korumaya çalışırlar. Diğer arkadaşlarını bulmak ve esaretten kurtulmak isteyen Taylor, çıkan bir kargaşadan faydalanarak güzel Nova'yla beraber kaçmaya başlar.

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder