Sayfalar

Anna Karenina (2012)




Kitap : Anna Karenina
Yazar : Lev Nikolayeviç Tolstoy
Yayınevi : Sis Yayıncılık
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 712
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Anna Karenina
Writer : Leo Tolstoy
Publisher : Simon & Brown
Publish Date : 2011
Pages: 1182
Dimensions : 9 x 6 x 2.3 inches
.
.
Konu:
Dünya edebiyatının en önemli yazarlarından Tolstoy'un ikinci büyük romanı olarak gösterilen Anna Karenina psikolojik çözümlemelerin yer aldığı çarpıcı bir aşk romanıdır.

Anna, Rus aristokrasisine mensup, çevresinde hayranlık uyandıran, genç ve güzel bir kadındır. Devlet memuru olan kocasıyla rutin ve mutsuz bir evliliği vardır. Kont Vronski'ye âşık olan Anna, kocasıyla soğuk ve sıkıcı evliliğini sürdürmek-tense, aşkı uğruna herşeyi göze alarak İtalya'ya kaçar. Zamanının toplumsal değerlerine ters düşüp, sosyetedeki itibarını kaybetmeyi ve gözden düşmeyi göze alarak Kont Vronski'nin aşkını tercih eden Anna'yı trajik bir son beklemektedir.

Tolstoy bu eserle 19. yüzyıl Rus aristokrat aile yapısına bir ışık tutarak, evlilik ve aşkı da tartıştırmaktadır...(Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Anna Karenina (2012)
.
Yönetmen : Joe Wright
Senaryo : Tom Stoppard, Leo Tolstoy
.
Oyuncular : Keira Knightley - Anna Arkadyevna Karenina, Matthew Macfadyen – Oblonsky, Jude Law - Alexie Alexandrovich Karenin, Aaron Johnson - Count Alexei Krillovich Vronsky, Kelly Macdonald – Dolly, Emily Watson - Kontes Lydia, Olivia Williams - Kontess Vronskaya, Michelle Dockery - Prenses Myagkaya, Ruth Wilson, Holly Grainger - The Baroness, Andrea Riseborough, Alicia Vikander – Kitty, Eros Vlahos – Boris, Domhnall Gleeson – Levin, Tannishtha Chatterjee – Masha, Alexandra Roach - Countess Nordston, Bill Skarsgård, Kenneth Collard - Prince Tverskoy, Raphaël Personnaz – Alexander, James Fiddy
.
Konu :
Zamandan bağımsız bu hikâyede birinin bir başkasını sevebilme kapasitesi ele alınırken, bir yandan da Rus İmparatorluğu zamanındaki müsrif topluma ışık tutuluyor. Yıl, 1874. Hayat dolu ve güzel Anna Karenina (Knightley) yaşıtlarının imreneceği birçok şeye sahip. Kendisi, bir de erkek çocuk doğurduğu üst düzey devlet görevlisi Karenin’le evli ve St. Petersburg’da gelip gelebileceği en yüksek sosyal konumlardan birine sahip. Çapkın erkek kardeşi Oblonsky’den karısı Dolly ile olan evliliğini kurtarmasına yardım etmesine dair aldığı mektup sonrası Moskova’ya gidiyor. Yolculuğu sırasında Kontes Vronsky ile tanışan Anna, ardından tren garında Kontes’i karşılayan oğlu yakışıklı subay Vronsky ile de tanışıyor. Vronsky ile Anna tanıştırıldığı zaman, arada anında bir kıvılcım oluşuyor ve bu kıvılcım asla görmezden gelinemiyor.

Moskova’daki evin ziyaretçilerinden biri de aşırı duyarlı ve merhametli arazi sahibi, Oblonsky’nin en yakın arkadaşı Levin. Levin, Dolly’nin küçük kız kardeşi Kitty’ye aşık. Levin, Kitty’ye evlenme teklifi ediyor ancak Kitty de Vronsky’ye âşıktır. Yıkılan Levin, Pokrovskoe’daki evine döner ve kendini çiftlik işlerine adar. Büyük balo da Vronsky’nin gözlerini Anna’dan alamadığını, evli Anna’nın da genç adamın ilgisine karşılık verdiğini gören Kitty hüsrana uğrar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder