Sayfalar

Forrest Gump (1994)




Kitap : Forrest Gump
Yazar : Winston Groom
Yayınevi : İnkilap Kitabevi
Basım Tarihi : 1995
Sayfa Sayısı : 252
Boyutları : 13x19 cm
.
Kitap link : http://www.netkitap.com/
.
Book: Forrest Gump
Writer : Winston Groom
Publisher : Washington Square Press
Publish Date : 2002
Pages: 256
Dimensions : 8.1 x 5.3 x 0.7 inches
.
.
Konu:
Forrest Gump: 'Aptal olmak öyle kolay bir şey değildir, ama en azından ben can sıkıcı bir hayat sürmüyorum...' der. Alabama Üniversitesi'nin futbol takımına yazılır ve bir yıldız olur. Bu, onun için sadece bir başlangıçtır. Okul sınavlarında başarısız olunca, Vietnam'a 'Savaş Kahraman'ı olmaya gider. Dünya çapında bir ping pong oyuncusu, güreşçi ve iş aleminde önemli bir kimse olur. Lyndon Johnson ile savaşın izlerini karşılaştırır. Richard Nixon hakkındaki gerçekleri görür... Gerçek aşkı bulduğunu sandığı sırada bu sevginin iniş ve çıkışları arasında ıstırap çeker... Şimdi, Forrest Gump her şeyi anlatıyor ve tıpkı bir delifişek gibi Amerikan topraklarından tam otuz yıldır oradan oraya sıçrıyor... Bütün bunlara inanmanız için Gump'ın bu şaşkın yolculuğunu mutlaka okumanız gerekli... (Arka Kapak)
.

Film : Forrest Gump (1994)
.
Yönetmen : Robert Zemeckis
Senaryo : Eric Roth
.
Oyuncular : Tom Hanks - Forrest Gump, Robin Wright Penn - Jenny Curran Gump, Gary Sinise - Dan Taylor, Mykelti Williamson - Benjamin Buford, Sally Field - Bayan Gump, Haley Joel Osment - Junior Forrest Gump, Rebecca Williams - Nurse at Park Bench, John Randal -      Crony, George Kelly – Barber, Michael Conner Humphreys - Young Forrest Gump, Sam Anderson – Principal, Christine Seabrook - Elderly Woman's Daughter, Ione M. Telech - Elderly Woman, Harold G. Herthum – Doctor, Margo Moorer - Louise, Bayan Gump'ın hizmetçisi, Bob Penny – Crony
.
Konu :
Forrest, sakat bir çocuktur ancak bu sakatlığı onun normal bir insan haline dönme arzusunu köreltmemiştir. Tam otuz yıl boyunca inanılmaz zorluklar yaşayan Forrest, sonunda kendisini ülkesinin en sevilen futbol yıldızları arasında görmesini sağlamıştır. Bu çabaları o kadarla da kalmamış katıldığı Vietnam savaşından bir kahraman olarak dönmüş ve Beyaz Saray'da şeref madalyası almış ama en önemlisi de dünyada en çok sevdiği şey olan sevgilisinin kalbini kazanıp onunla evlenmeyi başarmıştır. Çok akıllı olmasa da kalbinin neyi istediğini çok iyi bilen Forrest, ona ulaşabilmek için olağanüstü bir çaba sarf ederek herkesin istediğini elde edebileceği konusunda bir örnek teşkil etmiştir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder