Sayfalar

Seçilmiş – The Giver (2014)


Kitap : Seçilmiş Kişi
Yazar : Lois Lowry
Yayınevi : Arkadaş Yayınları
Basım Tarihi : 2003
Sayfa Sayısı : 176
Boyutları : 14x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Giver
Writer : Lois Lowry
Publisher : HMH Books for Young Readers
Publish Date : 2014
Pages: 240
Dimensions : 8.1 x 5.4 x 0.8 inches
.
.
Konu:
Sonra döndü ve onu yalnız başına, yüzü kalabalığa dönük ayakta dururken bırakarak, sahneden ayrıldı. Kalabalık aynı anda hep birlikte adını mırıldanmaya başladı.
"Jonas." İlk başta fısıldıyorlardı. Zorlukla duyuluyordu, sesleri bastırılmıştı. "Jonas, Jonas."
Sonra daha yüksek sesle ve hızla devam etti.
"JONAS. JONAS. JONAS."
Adının bir ağızdan söylenmesinden, Jonas, topluluğun kendisini ve yeni görevini benimsediğini, yeni bebek Caleb'e verdiği gibi kendisine de yaşam verdiğini biliyordu. Göğsü minnet ve gururla kabarmaştı. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Seçilmiş – The Giver (2014)
.
Yönetmen : Phillip Noyce
Senaryo : Michael Mitnick , Lois Lowry
.
Oyuncular : Jeff Bridges - The Giver, Meryl Streep - Chief Elder, Brenton Thwaites – Jonas, Emma Tremblay – Lily, Odeya Rush – Fiona, Cameron Monaghan – Asher, Katie Holmes, Taylor Swift – Rosemary, Alexander Skarsgård
.
Konu :
The Giver – Seçilmiş”, gerçek mutluluğu neyin oluşturacağını ve onun için neleri vermeye razı olduğumuz gibi oldukça evrensel temalar barındırıyor. Akılda kalıcı hikaye, görünüşte ideal hatta renksiz, rahat ve mutluluk dolu bir dünyada yaşayan genç bir adam olan Jonas’ın (Brenton Thwaites) etrafında dönüyor. Gençliğe adım atmak üzereyken toplumunu kurtarmak için her şeyi feda etmeye hazır olan Jonas zamanla toplumunun gizli geçmişine dair karanlık ve ölümcül gerçekleri keşfetmeye başlar. Genç oğlan bu yeni bilginin gücüyle, riskin sandığından daha büyük olduğunu ve bunun hem kendisi hem de sevdikleri için bir ölüm kalım meselesi olduğunu fark eder. Jonas onları korumak için dünyalarından kaçması gerektiğini bilmektedir. Bu, daha önce kimsenin başaramadığı bir şeydir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder