Sayfalar

Gözü Tamamen Kapalı - Eyes Wide Shut (1999)



Kitap : Rüya Roman
Yazar : Arthur Schnitzler
Yayınevi : Bordo Siyah Yayınları
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 128
Boyutları : 12x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Dream Story
Writer : Arthur Schnitzler
Publisher : Penguin Books
Publish Date : 1999
Pages: 128
Dimensions : 5.1 x 0.3 x 7.8 inches
.
.
Konu:
Doktor Fridolin ve karısı Albertine, bir parti dönüşü, bastırılmış arzularının farkına varırlar. Hem kadın hem de erkek, "üçüncü" kişilerce her an baştan çıkarabile-ceklerini hissederler. Özellikle erkek, karısının üzerindeki denetimini kaybetme korkusuna kapılır... (Arka Kapak)
.

Film : Gözü Tamamen Kapalı - Eyes Wide Shut (1999)
.
Yönetmen : Stanley Kubrick
Senaryo : Stanley Kubrick, Frederic Raphael
.
Oyuncular : Tom Cruise - Dr. William Harford, Nicole Kidman - Alice Harford, Madison Eginton - Helena Harford, Jackie Sawiris – Roz, Sydney Pollack - Victor Ziegler, Leslie Lowe - Illona Zeigler, Peter Benson – Bandleader, Todd Field - Nick Nightingale, Michael Doven - Zeigler'in Sekreteri, Sky Dumont - Sander Szavost, Louise J. Taylor – Gayle, Rade Serbedzija - Mr. Milich, Vinessa Shaw – Domino, Marie Richardson – Marion, Thomas Gibson - Carl Thomas, Stanley Kubrick - Bearded Cafe Patronu, Leelee Sobieski      
.
Konu :
Sigmund Freud''un çağdaşlarından Psikanalist Arthur Schnitzler''in romanından uyarlanan bu film, birçok hikayeyi bir arada anlatıyor: Evli bir çiftin psiko-seksüel maceralarını; kabuslarla dolu bir hayal alemini ve filmin sonunda aralanacak yüksek gerilimli bir esrar perdesini. Doktor William Harford, eşinin o güne dek gizlediği cinsel arzularını öğrenince, hayatında şüphe, korku ve cinsel keşiflerle dolu yeni bir sayfa açılır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder