Sayfalar

Labirent: Ölümcül Kaçış – The Maze Runner (2014)


Kitap : Labirent: Ölümcül Kaçış
Yazar : James Dashner
Yayınevi : İthaki Yayınları
Basım Tarihi : 2014
Sayfa Sayısı : 408
Boyutları : 13x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Maze Runner
Writer : James Dashner
Publisher : Delacorte Press
Publish Date : 2010
Pages: 375
Dimensions : 8.5 x 5.3 x 0.8 inches
.
.
Konu:
Thomas bir asansörde uyandığında hatırlayabildiği tek şey ismidir. Ailesini, evini veya oraya nasıl geldiğini anımsamamaktadır. Zihni bomboştur. Asansörün kapıları açıldığında Thomas kendini Kayran isimli, devasa taş duvarlarla çevrili geniş bir alanda ve burada yaşayan çocukların arasında bulur. Tıpkı Thomas gibi Kayranlılar da oraya neden ve nasıl geldiklerini bilmemektedir. Tek bildikleri çevrelerini saran labirente çıkan taş kapıların her sabah açılıp her akşam kapandığı ve her otuz günde bir aralarına yeni bir çocuk katıldığıdır. Kimse Kayran'da kalmak istemese de kurtulmak imkânsız görünmektedir. Yine de Thomas'ın içinde bir his, çıkış yolu bulabileceğini söylemektedir. Ama bunun için zihninin derinlerinde yatan sırları açığa çıkararak labirentin gizemini çözmesi gerekecektir.
.

Film : Labirent: Ölümcül Kaçış – The Maze Runner (2014)
.
Yönetmen : Wes Ball
Senaryo : Noah Oppenheim , Grant Pierce Myers , James Dashner
.
Oyuncular : Alexander Flores – Winston, Dexter Darden - Fry Pan, Chris Sheffield – Ben, Don McManus - Masked Man, Jacob Latimore – Jeff, Aml Ameen – Alby, Patricia Clarkson - Ava Paige, Thomas Sangster – Newt, Kaya Scodelario  Teresa, Will Poulter – Gally, Dylan O'brien - Thomas
.
Konu :
Thomas adlı bir genç, beraberinde 60 çocukla birlikte bir labirente hapsolur. Uyandığında kendisini labirentte bulan Thomas ismi haricinde hiçbirşey hatırlamamaktadır. Thomas, Glade adını verdikleri bir tür kapalı kasabamsı alanda olduklarını öğreniyor. Burada yetişkinler yok. Sadece onlu yaşlarında erkek çocuklar var. Ve hepsinin de ayrı bir görevi. Bir şekilde hayata tutunmaya, bir şeyler yapmaya çalışırken, diğer yandan da bulundukları yerden çıkmaya çalışmaktadırlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder